Daniel Chereș, un român venit din Maramureș și stabilit în micul oraș Alcañiz din Aragon, Spania de peste două decenii, a devenit în urmă cu un an, noul proprietar al unuia dintre cele mai respectate restaurante din regiune — Meseguer, un nume cu aproape 75 de ani de istorie și patru generații de bucătărie spaniolă autentică.
„Este un restaurant de paso (de trecere – n.r.), relatează Daniel pentru g4food. Avem foarte foarte mulți clienți din Barcelona. Aș putea să spun că majoritatea sunt din Barcelona, care vin, trec prin zonă. Vin din Barcelona, merg spre Taragona sau… care vin de 50-60 de ani, care vin la familie. S-au dus, locuiesc în Barcelona, dar toți au obiceiul să treacă pe aici. Sau din Zaragoza, din Bilbau, din Țara Bascilor, din toată Spania, practic. Din Sevilia, de asemenea, vin. Avem clienți din toată țara și internaționali la fel.
Avem foarte mulți clienți care vin la Motorland. Avem aici în Alcaniz, pentru cine nu știe, circuitul Moto GP Motorland Aragon, char aici la noi în oraș. Atunci vin foarte mulți șefi de echipă, patroni de echipă, vin echipele, am avut piloți… (care vin aici – n.r.)”.
Proiectul este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Montaj video: Sergiu Ioana.
Traducerea interviului a fost realizată cu Vatis Tech.