Daniel Chereș, un român venit din Maramureș și stabilit în micul oraș Alcañiz din Aragon, Spania de peste două decenii, a devenit în urmă cu un an, noul proprietar al unuia dintre cele mai respectate restaurante din regiune — Meseguer, un nume cu aproape 75 de ani de istorie și patru generații de bucătărie spaniolă autentică.
Legat de posibilitatea de a introduce și feluri de mâncare românești sau fusion în meniul tredițional aragonez al acestui restaurant, Daniel ne-a povestit că „m-am gândit și cred că aș avea unu sau două platouri potrivite, dar decamdată aștept un un pic, e o provocare pentru mine. Eu vreau să mă cunoască prima dată clienții, să aibă încredere, ca să pot prezenta și de-ale noastre, românești, care sunt asemănătoare cu ale lor, orez cu carne, cum sunt sarmalele, cum sunt ardeii umpluți. În plus, sunt sigur că le place, dar deocamdată nu vreau să intru aici (cu acest tip de preparate – n.r.), în restaurantul acesta, până ce nu-mi cunosc bine clientela.
Mâncarea noastră e un pic mai elaborată ca a lor. La noi o ciorbă e mai lucrată, mai diferită de gust, diferită de textură, dar am observat, cel puțin cu sarmalele, cu micii, cu fripturile, că le place (mâncarea românească – n.r.), dar trebuie să guste. Deocamdată, niciunul care a probat platourile românești, nu a fost niciunul, să zică că nu îi placă sau să nu repete. Poate să zică că îi placă, după aia să nu repete, îți dai seama imediat. Dar dacă vezi că repetă, sunt sigur 100% că i-a plăcut.”
Proiectul este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Montaj video: Sergiu Ioana.
Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.