De ce se mănâncă împreună brânză și strugurii? / Smochinele, curmalele, merele, pepenii galbeni și perele sunt alte fructe ce merg de minune combinate cu brânză

branza si struguri Sursa foto: Pexels

Strugurii sunt, probabil, cel mai obișnuit fruct pentru a decora o farfurie de brânză. Ocupă spațiu frumos, sunt ușor de smuls și de mâncat și probabil că toți am mâncat brânză și struguri împreună și ne-am bucurat de experiență. Iată, potrivit thespruceeats.com, de ce unii vânzători de brânzeturi ne sfătuiesc să nu consumăm brânză și struguri împreună.

Taninurile din struguri pot influența gustul brânzei

Taninurile sunt compuși astringenți naturali care se găsesc în cojile, semințele și tulpinile de struguri (precum și în ceai). Taninurile sunt, de obicei, asociate cu vinul și pot juca un rol în stabilirea faptului că o anumită brânză și vin se potrivesc sau nu. Taninurile se află și în coaja strugurilor de masă obișnuiți și pot afecta aroma brânzei pe care o consumați.

Strugurii pot, în unele cazuri, să facă un anumit tip de brânză să aibă un gust amar. Acest lucru se întâmplă mai rar atunci când strugurii sunt asociați cu brânzeturi tari.

Este ușor să-ți dai seama dacă strugurii afectează sau nu aroma brânzei pe care o mănânci, în bine sau în rău. Beți mai întâi un pahar de apă sau mâncați un biscuit cu aromă neutră și apoi gustați brânza. După ce gustați brânza, începeți să mâncați strugurii și brânza împreună, pentru a stabili dacă strugurii schimbă sau nu gustul brânzei.

În unele cazuri, strugurii s-ar putea să nu facă brânza să aibă un gust rău, dar s-ar putea să nu îmbunătățească nici aroma brânzei. În aceste cazuri, strugurii sunt buni, dar nu magici, asociindu-se cu brânza.

Cu ce alte fructe mai puteți consuma brânza

Data viitoare când veți mânca brânză, luați în considerare mai întâi să găsiți și alte fructe, în afară de struguri. Smochinele, curmalele, merele, pepenii galbeni și perele sunt, întotdeauna, alegeri bune atunci când combinați fructe și brânzeturi.

Cel mai sigur pariu este să asociați brânza cu fructe uscate. Fructele uscate sunt, adesea, mai dulci decât fructele proaspete și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la coacerea fructelor uscate sau dacă sunt în sezon. Smochinele uscate, curmalele, cireșele și caisele se potrivesc foarte bine cu brânza.

De asemenea, tartinele cu fructe se potrivesc foarte bine cu brânza. Multe magazine de brânzeturi vând pastă de gutui, dulceață de smochine și conserve de piersici sau caise pentru a se asocia cu brânză.

De ce fructele și brânza se asociază bine?

Dulceața fructelor și gustul sărat al brânzei sunt principalul motiv pentru care cele două alimente se combină bine. Acest contrast dulce/sărat este, de asemenea, motivul pentru care brânza se asortează bine cu vinurile de desert, miere și fructe tartinabile.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *