Curiozități agrifood – 22 august: Ardeiul iute nu este doar afrodisiac, ci chiar prelungește viața

TN SITE- G4Food colaj foto g4food.ro

Proprietățile benefice ale ardeiului iute sunt confirmate pas cu pas pe măsură ce el a devenit obiectul cercetărilor nutriționale. Capsaicina, substanța activă pe care o conține, are o puternică  acțiune antiinflamatore, antioxidantă, antitumorală, antivirală și antibacteriană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Dar o cercetare recentă a făcut un pas înainte: consumatorii de ardei iute se îmbolnăvesc mai puțin de boli cardiovasculare și de cancer. Mai exact, analizând peste 4.729 de studii conținând datele medicale și obiceiurile alimentare a peste 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran, American Heart Association a elaborat următorul set de date: personale care consumă mult ardei iute, în comparație cu cele care mănâncă foarte puțin sau deloc, au o probabilitate mai redusă cu 26% să se îmbolnăvească de afecțiuni cardio-vasculare. La fel, au cu 23% șanse mai puține să se îmbolnăvească de cancer.

În ce privește puterea afrodisiacă a ardeiului iute, nu e vorba doar de legende: un studiu din Franța a scos în evidență că bărbații care îl consumă frecvent au niveluri mai mari de testosteron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *