Curiozități agrifood – 21 august: Când spunem curry ne gândim la o mâncare cu mult sos dens? În realitate, înseamnă altceva

TN SITE- G4Food - curry colaj foto g4food.ro

A intrat în lexicul gastronomic internațional pe filiera limbii engleze ca nume al multor feluri de mâncare cu sos și bine condimentate. Nu e cumva derutant că și la fel se numește și un condiment exotic?

Explicația e simplă. În realitate, în indiană, limba sa de origine, curry înseamnă amestec de condimente. Printre ele: curcuma/turmeric, care constituie componenta principală. Apoi, cantități mai mici de semințe de coriandru, de chimen, de muștar, de fân grecesc, scorțișoară, ghimbir, nușcoară, piper, ardei iute. Dar și pulbere din frunze de… curry – aceasta este al doilea sens al cuvântului pentru indieni. Există un arbust cu același nume, ale cărui folii sunt aromate și se folosesc precum condimentele. Ele dau și numele amestecului.

Acesta este și motivul pentru care amestecurile vândute sub denumirea de curry pot fi foarte diferite între ele, ca aspect, culoare și aromă. Britanicii au extins sensul, iar asta se explică prin masiva prezentă de etnici indieni în Regat, care au adus cu ei și multe feluri de mâncare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *