Cum prepari o pastramă de pui acasă/ Fără E-uri, fără nitriți – nitrați și fără conservanți/ Nu vei mai cumpăra mezeluri din comerț

pastrama
Nutriționiștii avertizează despre riscurile consumului de carne roșie sau procesată și recomandă versiuni mai lejere și de preferință preparate în casă. De ce? Pentru că atunci când gătim noi pentru noi și familia noastră știm exact ce ingrediente folosim și cum le preparăm. Inclusiv multe mezeluri cu etichetă curată sunt nevoite să aibă anumiți conservanți sau produse pe care nu le dorim în alimentația noastră, datorită nevoii de a menține produsul consumabil pe termen mai lung. Dacă vom prepara mezelurile în casă, un procedeu nu atât de complicat pe cât am crede, vom obține cu adevărat produse sănătoase și cu calități nutritive corecte.

Ingrediente pentru o pastramă de pui preparată acasă

1 piept de pui
1 lingură sare
1 frunză de dafin
1 lingură zahăr
Câteva boabe de enibahar
1 lingură miere
1 lingură ulei
1 lingură boia dulce
1 lingură sos de soia
1 linguriță de piper măcinat
Apă

Prepararea pastramei de pui 

Carnea se va macera în 2 pași:

Pasul 1: Într-un bol se pune zahărul, sarea, foaia de dafin și ienibaharul.

Pieptul de pui se pune într-o cratiță sau caserolă cu capac. Turnăm marinada. Lichidul trebuie să acopere complet carnea, punem capacul și lăsăm la frigider pentru 24 de ore.

După acest timp, carnea se scoate din marinadă și se usucă bine cu un prosop de hârtie.

Pasul 2: Acum se prepară a doua marinadă. Se amestecă într-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul și boiaua de ardei.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Frecăm bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus și lăsăm la frigider pentru minim 24 de ore.

După acest timp, legăm pieptul de pui cu ață specială pentru friptură, înfășurând bine pe toată lungimea. Punem pieptul pe o folie de aluminiu într-o tavă și dăm la cuptor, la 180°C, pentru 60-70 de minute.

După aproximativ 30 de minute, scoatem tava din cuptor și, cu o pensulă, ungem bine carnea cu zeama din tavă. Punem tava înapoi în cuptor până când carnea se rumenește frumos.

Scoatem carnea din cuptor și o lăsăm să se răcorească. Se scoate ața și se taie pastrama. Se taie feliuțe și se fac sandwichuri.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *