Cum păstrezi cafeaua / Motivul pentru care ar trebui să eviți recipientele transparente și ce spun specialiștii despre congelarea boabelor de cafea

Ce spun experții despre păstrarea boabelor de cafea Foto: Dreamstime

Potrivit experților, cei mai mari dăunători ai boabelor de cafea sunt aerul, umezeala, căldura și lumina. Pentru a păstra aroma proaspătă a boabelor cât mai mult timp, depozitează-le într-un recipient opac, ermetic, la temperatura camerei. Boabele de cafea pot fi frumoase, dar evită recipientele transparente, deoarece lumina le poate compromite gustul, avertizează ncausa.

Păstrează boabele într-un loc întunecat și răcoros. Un dulap situat aproape de cuptor este de obicei prea cald, la fel ca și un loc de pe blatul din bucătărie expus la soarele puternic din timpul după-amiezii.

Ambalajul de retail al cafelei nu este ideal pentru depozitarea pe termen lung. Dacă este posibil, investește în recipiente cu închidere ermetică.

Cumpără cantitatea potrivită

Cafeaua începe să-și piardă prospețimea aproape imediat după procesul de prăjire. Încearcă să cumperi loturi mai mici de cafea proaspăt prăjită, suficientă pentru una sau două săptămâni.

Expunerea la aer este dăunătoare boabelor de cafea. Dacă preferi să păstrezi boabele într-un recipient accesibil sau decorativ, poate fi o idee bună să împarți stocul de cafea în porții mai mici, iar porția neutilizată să fie depozitată într-un recipient ermetic. Acest lucru este cu atât mai important dacă achiziționezi cafea măcinată, deoarece expunerea la oxigen este mai mare. Dacă cumperi boabe întregi, macină doar cantitatea de care ai nevoie, chiar înainte de preparare.

Congelarea boabelor de cafea este posibilă?

Prospețimea este esențială pentru o ceașcă de cafea de calitate. Experții sunt de acord că cafeaua ar trebui consumată cât mai repede posibil după prăjire, mai ales după ce sigiliul original al ambalajului a fost deschis.

Există opinii diferite despre congelarea sau refrigerarea cafelei, însă principalul aspect de luat în considerare este că boabele de cafea absorb umezeala, mirosurile și aromele din aerul din jur, deoarece sunt higroscopice (care au capacitatea de a absorbi umezeala din mediu).

Majoritatea recipientelor de depozitare pentru acasă permit, totuși, intrarea unor cantități mici de oxigen, motiv pentru care alimentele depozitate mult timp în congelator pot suferi arsuri de congelare. Prin urmare, dacă alegi să congelezi boabele, asigură-te că folosești un recipient cu adevărat ermetic.

Dacă optezi pentru congelare, scoate rapid doar cantitatea necesară pentru cel mult o săptămână și pune restul înapoi în congelator înainte să se formeze condens pe cafeaua congelată.

Congelarea boabelor nu schimbă procesul de preparare de bază.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *