Crescător de vite brazilian, condamnat să plătească daune de 50 de milioane de dolari pentru despăduriri făcute în Pădurea Amazoniană / Bărbatul, obligat să restaureze zona

crescator de vite, brazilia, amenda, amazon Imagine generică - văcar din Brazilia (Sursa foto: picryl.com)

O instanță federală braziliană l-a obligat pe Dirceu Kruger, un crescător de vite, să plătească peste 50 de milioane de dolari pentru defrișările ilegale din pădurea amazoniană, în cel mai mare proces civil pentru infracțiuni climatice din Brazilia, transmite The Guardian.

De asemenea, instanța a înghețat bunurile lui Kruger pentru a se asigura că acesta compensează daunele aduse mediului. Acest caz a fost inițiat de biroul procurorului general al Braziliei, reprezentând Institutul brazilian de mediu și resurse naturale regenerabile (Ibama). Kruger fusese sancționat anterior de Ibama pentru defrișarea a până la 600 de hectare de teren public în municipalitățile Boca do Acre și Lábrea din statul Amazonas.

Kruger a folosit drujbe și focul pentru a defrișa terenul pentru pășunatul vitelor, iar imaginile prin satelit au confirmat amploarea pagubelor. Biroul procurorului general a susținut că acțiunile sale au contribuit la schimbările climatice atât prin emiterea de gaze cu efect de seră prin ardere, cât și prin eliminarea vegetației care absoarbe dioxidul de carbon. Instanța a calculat daunele la 901.600 de tone de emisii de carbon, evaluând prejudiciul la 50 de milioane de dolari pe baza unei estimări combinate a Agenției pentru Protecția Mediului din SUA și a OCDE.

Hotărârea instanței îl obligă pe Kruger să finanțeze fondul național de urgență pentru climă și îi interzice să acceseze sprijin financiar guvernamental, să vândă produse agricole sau să cumpere utilaje. În plus, acesta trebuie să restaureze terenul degradat pentru a-i restabili rolul de absorbant de carbon. Decizia este considerată un pas esențial către tragerea la răspundere a infractorilor pentru daunele aduse mediului și descurajarea viitoarelor defrișări ilegale.

Mariana Cirne, de la biroul procurorului național pentru apărarea climei și a mediului, a subliniat importanța acestei hotărâri pentru justiția climatică și pentru obiectivele Braziliei de reducere a emisiilor. Ea a evidențiat impactul mai larg al schimbărilor climatice asupra populațiilor vulnerabile, subliniind nevoia de responsabilitate și de inițiative de captare a carbonului.

Această hotărâre, deși este cea mai mare de acest tip, face parte dintr-un efort mai amplu de a aborda daunele climatice în Brazilia. Cazuri similare avansează în sistemul juridic, inclusiv acțiuni împotriva companiilor implicate în defrișări ilegale. Judecătorul federal Rafaela Santos Martins da Rosa a remarcat faptul că instanțele braziliene recunosc din ce în ce mai mult impactul cumulativ al actelor individuale de despădurire asupra schimbărilor climatice, iar sancțiunile pecuniare urmăresc să descurajeze astfel de activități.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. da ce poza ati pus?!! asta cu 7 vaci cornute a distrus 600 de hectare de padure. foarte bine ca l-au pus sa plateasca si sa refaca zona. sunt convins care are posibilitatile financiare sa o faca.

  2. Ezact. Despre asta este vorba la nivel global, mondial. Geaba în Europa sunt împuse măsuri de protejare a mediului cu fel de fel de născociri, când prin alte părți se defrișează la greu sau poluarea este la ea acasă. De la deversările toxice în mări și oceane, defrișări și emanații de noxe. Mai la îndemână incendiile de vegetație provocate de om. Pădurea, cât ar fii cu vegetație uscată, nu se aprinde din senin nici la 60 ° C. Să fim serioși. Pădurii i se dă foc intenționat. Tot un fel de terorism, ecologic de data asta. Așa că, începutul sfârșitului. Sănătate dragii moșului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *