Concurs de cheesecake cu influențe românești pentru tinerii cofetari / Prima ediție „Young Chefs”, organizată în septembrie la București / Preselecțiile au loc până pe 15 august

Cheesecake cu fructe Concurs de cheesecake cu influențe românești pentru tinerii cofetari

Tinerii cofetari din România sunt invitați să participe la prima ediție a competiției Young Chefs – Competiția de Cheesecake, care va avea loc pe 11 septembrie 2025, la București. Evenimentul este dedicat profesioniștilor cu vârsta de până în 35 de ani și este organizat de brandul francez Elle & Vire Professionnel®, producător de lactate destinate exclusiv segmentului HoReCa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Tema competiției din acest an este reinterpretarea desertului cheesecake, cu o notă locală. Participanții trebuie să propună o versiune creativă a acestui desert clasic, inspirată din gastronomia românească, dar și un produs complementar – fie praline, choux, cupcakes sau alte produse cu influență de cheesecake.

Concurs de cheesecake cu influențe românești pentru tinerii cofetari

Competiția se desfășoară în două etape: preselecție (până pe 15 august) și o finală live, pe 11 septembrie, care va avea loc la Born2Bake, în București. Finaliștii vor fi anunțați pe 30 august, în urma jurizării realizate de profesioniști din domeniul cofetăriei, atât din România, cât și din străinătate.

Printre membrii juriului se numără Ana Consulea (Zelateria), Ioana Romanescu (Cupcake Philosophy), Peter Schuller (Iris Délice), Robert Eisler (Cuptorul lui Robert), Massimo Pica (Campion Mondial la Coupe du Monde de la Patisserie) și Kevin Zwygart (La Maison de L’Excellence Savencia®).

„Noua generație de cofetari din România are un potențial extraordinar. Căutăm acei tineri cofetari care nu reproduc rețete, ci reușesc să-și impună propria viziune asupra unui desert, să reviziteze deserturi emblematice într-un mod cât mai creativ, cu influențe locale, și să spună povești cu Gust”, a declarat Ana Consulea, membru al juriului și ambasador al brandului organizator în România.

Ana Consulea
Ana Consulea, ambasador EVP

Cofetarii interesați se pot înscrie pe www.youngchefs.ro, unde trebuie să încarce o schiță a cheesecake-ului reinterpretat, ideea unui al doilea desert, povestea celor două preparate și o scrisoare de motivație. Echipele trebuie să fie formate din doi membri – un Chef și un ajutor, fără limită de vârstă pentru cel din urmă.

Câștigătorii vor beneficia de experiențe internaționale: premiul întâi constă într-un training de două zile la Paris, la La Maison de L’Excellence Savencia®, în primăvara anului viitor. Premiile doi și trei includ participarea la masterclassuri susținute de cofetari recunoscuți la nivel european, în România. Toți finaliștii vor primi produse Elle & Vire Professionnel®.

Competiția își propune să ofere o platformă de afirmare pentru noile talente din cofetăria românească, într-un cadru profesional și conectat la tendințele internaționale din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *