Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 5,3 milioane de lei în urma controalelor făcute în această săptămână la nivel naţional / Printre nereguli: insecte în blocul alimentar, produse alimentare expirate sau depozitate necorespunzător

Un termometru verifică temperatura din vitrina unui magazin Sursa foto: ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut în această săptămână mai multe controale la nivel naţional şi au fost găsite mai multe nereguli printre care prezenţa insectelor în blocul alimentar, produse alimentare depozitate necorespunzător, produse expirate. Echipele de control au dat amenzi de peste 5,3 milioane de lei, transmite News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Reprezentanţii ANPC au transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în perioada 1 – 5 septembrie, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au controlat 1.735 de operatori economici, la nivelul întregii ţări.

În urma neregulilor, au fost date 1.124 de amenzi contravenţionale, în valoare de peste 5,3 milioane de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme de peste 111.000 de lei. De asemenea, activitatea a 11 operatori economici a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor.

Principalele neconformităţi constatate au fost: comercializarea unor produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit; prezenţa insectelor în blocul alimentar; produse alimentare depozitate în mod necorespunzător; produse alimentare cu starea termică modificată; produse preparate depozitate în agregate frigorifice, fără elemente de identificare şi caracterizare; produse alimentare cu grad ridicat de perisabilitate (ciorbe, salate) depozitate la temperatura ambientală, fără protecţie, fiind expuse riscului de contaminare.

Alte nereguli au fost: utilizarea echipamentelor/ustensilelor/spaţiilor cu grad ridicat de uzură, cu depuneri grosiere de gheaţă, rugină, impurităţi; meniul nu prezenta informaţiile obligatorii referitoare la aditivii alimentari, substanţele cu potenţial alergen, cantităţile nete ale ingredientelor utilizate, precum şi menţiunile necesare privind utilizarea produselor congelate; condiţii improprii în camerele destinate turiştilor, din spaţiile de cazare; utilizarea uleiului alimentar cu grad avansat de degradare termică; prestarea serviciilor în spaţii neautorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *