Colivă Dubai și sarmale de post cu crupe/ Liceeni din trei judeţe au participat la un concurs organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava

Sarmale Sursa foto: Pexels

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a fost, în luna martie, gazda unui concurs plin de gust şi creativitate: „Alimentele tradiţionale, între moştenire şi inovare”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava, a atras 26 de echipe de liceeni din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani, care au pregătit 32 de preparate de bază şi deserturi, relatează Crai Nou.

Elevi de la nouă licee s-au întrecut să convingă juriul, format din Claudia Elena Gogu şi Camelia Alexandru (Direcţia pentru Agricultură), ing. Ana Ciubotăriţa (Natur Grup Integral SRL), ing. Alexandru Fîrcal (Casa Danilevici) şi şef de lucrări dr. ing. Ancuţa Elena Prisacaru (Facultatea de Inginerie Alimentară), că sunt cei mai buni bucătari. Scopul acţiunii a fost să arate că „mâncarea sănătoasă poate fi delicioasă”, iar concurenţii să descopere tainele unei posibile cariere în industria alimentară.

La categoria „preparat de bază”, sarmalele de post cu crupe ale elevilor Maria Mehedeniuc şi Matei Anghi de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi au cucerit locul I. Pârjoalele moldoveneşti în crustă de cataif, pregătite de Andrei Ionuţ Sîsîiac de la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, au luat locul II, iar muşchiuleţul de porc cu sos pesto de leurdă, semnat de echipa de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamţ, a completat podiumul.

La desert, „Coliva Dubai” a Marcelei Manciuc de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor a fost vedeta, urmată de „Dumbrăviţa cake” al echipei de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni (locul II) şi de papanaşii la cuptor cu mouse de iaurt şi sos de fructe de pădure, creaţia elevilor de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava (locul III).

„Concursul n-a fost doar despre premii, ci şi despre sănătate, tradiţie şi sustenabilitate. Liceenii au învăţat să gătească preparate care respectă standardele europene de igienă şi protecţie a mediului, punând în valoare gastronomia locală” au transmis organizatorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *