Cineva a cumpărat o felie de tort veche de aproape 80 de ani cu peste 3000 de euro. A aparținut tortului de nuntă al reginei Elisabeta a II-a și vrea chiar să o guste

cineva-a-cumparat-o-felie-de-tort-veche-de-80-de-ani-cu-peste-30-000-de-euro-a-apartinut-tortului-de-nunta-al-reginei-elisabeta-a-ii-a-si-vrea-chiar-sa-o-manance foto: perthnow.com.au

Anul trecut, recordul la licitație pentru o felie din același tort fusese de 2800 de dolari. Este vorba de tortul de nuntă al Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii cu prințul consort Philip, care a avut loc în 1947.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Acum câteva zile, recordul de anul trecut a fost bătut de o cifră care începe cu 3, fiind vorba, se pare, de ultima felie din celebrul tort nupțial. A fost adjudecată la licitație de antreprenorul britanic Gerry Layton pentru suma de 2700 de lire sterline, relatează mai multe media britanice și internaționale, printre care și publicația People.

Suma reprezintă echivalentul a peste 3000 de euro, pentru o piesă de colecție comestibilă pe care chiar intenționează să o mănânce. Din fericire, doar parțial. O știe care ne face să ne simțim mai puțin vinovați că am mâncat aseară, în disperare de cauză, niște resturi care reușiseră să supraviețuiască solitare prin frigider.

Colecționarii și fanii înrăiți al unor celebrități sunt creaturi curioase, se știe, capabili să cheltuie sume astronomice pe suveniruri precum tricouri transpirate sau șuvițe de păr. Sau felii de tort de nuntă de acum aproape 80 de ani.

Layton, mare admirator al monarhiei, a intrat astfel în posesia a ceea ce consideră a fi „probabil ultima felie existentă din tortul de nuntă al reginei Elisabeta”. O raritate care conține fructe, îmbibată în alcool, care probabil face toți banii. Potrivit unor surse, tortul a fost preparat cu unt din Noua Zeelandă, făină din Canada, rom din Jamaica, zahăr din Barbados și coniac din Africa de Sud, în condițiile în care în Europa post belică resursele alimentare erau foarte limitate.

Felia a avut mai mulți proprietari de-a lungul timpului, fiind lăsată moștenire

Felia în cauză îi aparținuse lui F. Lownes, membru al marinei militare, care a păstrat-o într-un sertar, în ambalajul original, timp de 78 de ani. Așa se face că a ajuns până la noi împachetată cu grijă într-o cutie argintie, cu inițialele EP (Elisabeth și Philip) alături de o coroană și de data nunții. Proprietarul inițial a lăsat-o acolo tot timpul, iar desertul învechit a fost moștenit mai întâi de fiul său, apoi de nora sa.

Acum pare să fi ajuns, în sfârșit, în mâinile cuiva care chiar apreciază. Layton, care deținea deja un suvenir similar de la nunta Dianei, a declarat că intenționează să mănânce o treime din felie cu ocazia împlinirii a 65 de ani. Aniversare pe care vrea să o celebreze printr-o replică a unui banchet oficial organizat la bordul iahtului regal Britannia.

Planul este să flambeze bine tortul cu rom pentru a elimina toate probabilele bacterii. Și chiar dacă ideea sa nu va funcționa, nu va fi o problemă pentru Layton, care declară senin: „Dacă mi s-ar întâmpla ceva, măcar aș pleca în mare stil, la bordul vasului Britannia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *