Cinci rețete de salată fără produse animale, recomandate de nutriționistul Tania Fântână: Pe lângă hidratare, somn și plimbare, ne ajută foarte mult să ne revenim un meniu mai ușor de digerat, mai lipsit de grăsimi

Sursa foto: colaj foto G4Food Sursa foto: colaj foto G4Food

Știu că ultimele zile au însemnat un exces de calorii, orice măsură am fi luat noi să mâncăm mai puțin. Chiar dacă nu am mai făcut excesele din alți ani tot am mâncat mai mult decât am fi făcut-o în mod normal. Și, până la urmă, când toți în jurul tău petrec, când toți fac grătare și bat maioneză pentru salată, parcă îți vine și ție să mănânci mai mult din caju-ul tău sau din humusul cu friptură de curcan.

Pe lângă hidratare, somn și plimbare, ne ajută foarte mult să ne revenim un meniu mai ușor de digerat, mai lipsit de grăsimi. Pe lângă grija privind porția, cred că ne ajută să mâncăm mai multe ingrediente vegetale în zilele următoare.

Și pe lângă delicioasele salate de vinete, humus, guacamole, salată de varză, salată de ruccola cu cherry și cu mozzarella, salată orientală, cred că va puteți aruncă un ochi și pe propunerile de mai jos. Ele se vor a fi mese principale și nu garnitură la o friptură de porc, dar firește că voi le puteți combină oricum vreți și simțiți.

Salată de quinoa cu legume colorate

Ingrediente:

  • 1 cană de quinoa fiartă
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 castravete, feliat subțire
  • 1 morcov, ras
  • 1/4 cană de porumb fiert
  • 2 linguri de semințe de dovleac
  • Suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un bol mare, adăugați dressing-ul de lămâie și ulei de măsline și servește imediat. Este o salată sățioasă și plină de culoare!

Salată mediteraneeană cu năut

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut, scursă și clătită
  • 1 roșie mare, tăiată cubulețe
  • 1/2 castravete, tăiat cubulețe
  • 1/4 ceapă roșie, feliată subțire
  • 10-12 măsline kalamata
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Suc de la o lămâie
  • 1 linguriță oregano uscat, sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Combinați toate ingredientele într-un bol mare, amestecați bine și serviți. Este o salată rapidă, bogată în proteine vegetale și arome mediteraneene. Puteți adaugă câteva cuburi de telemea de capra pentru un plus de proteină, sațietate și gust.

O puteți mânca foarte bine și a două zi. Puteți astfel prepară o cantitate mai mare

Salată cu avocado și mango

Ingrediente:

  • 1 avocado copt, tăiat cuburi
  • 1 mango, tăiat cuburi
  • 2 căni de rucola/valeriana dacă nu preferați gustul amărui al ruccolei
  • 1/4 cană de nuci pecan sau migdale feliate sau fistic copt și sărat
  • Suc de lămâie sau lime
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Amestecați avocado-ul, mango-ul și rucola într-un bol. Adăugați nucile pecan și dressing-ul de lămâie și ulei de măsline. Salată este o combinație perfectă de dulce și cremos.

Salată de linte cu legume crocante

Combinația este excelență și puteți să adăugați câteva fâșii de somon marinat afumat sau file de ton pe grătar.

Ingrediente:

  • 1 cană de linte fiartă. Folosiți linte verde
  • 1 morcov, tăiat bastonașe
  • 1 ardei gras galben, feliat subțire
  • 1/4 cană de ridichi feliate
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocată
  • Suc de lămâie, ulei de măsline, sare și chimen pudră, după gust

Mod de preparare:

Amestecați lintea cu legumele crocante și adăugați dressing-ul. Este o salată plină de proteine și foarte hrănitoare.

Excelentă că pachet de luat la serviciu alături de un piept de curcan pe grătar (țineți-l înainte o noapte la marinat în iaurt/lămâie și puțin ulei de măsline).

Salată tabbouleh cu bulgur

Ingrediente:

  • 1 cană de bulgur hidratat
  • 1 avocado (opțional)
  • 2 roșii, tăiate cubulețe
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • 2 linguri de mentă proaspătă, tocată sau dacă nu aveți de unde să luați este foarte aromată și cea uscată dar nu puneți o cantitate foarte mare din ea întrucât o să simțiți numai gustul ei și nu al celorlalte preparate
  • Suc de la o lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un bol mare și lăsați salată să stea câteva minute pentru că aromele să se combine. Este o alegere perfectă pentru un prânz ușor sau o garnitură.

Faceți ce simțiți voi în legătură cu modul de a va reveni din aceste zile cu excese. Dacă simțiți să mâncați 1-2 mese pe zi faceți așa, dacă simțiți să scoateți orice sursă de carne dar să lăsăți lactatele și ouăle este foarte bine așa, dacă simțiți să beți numai shake-uri sau să aveți mese lichide, procedați în acest mod. Nu există o soluție minune care să ne facă tuturor bine. Ne ascultăm corpul și facem alegeri conștiente, de preferat mai bune pentru noi, decât cele din anii trecuți.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *