Ceva dulce/Înghețată pe băț cu mango și cocos/Rețeta delicioasă și sănătoasă, cu doar câteva ingrediente

Înghețată pe băț de fructe congelate Foto: ABC

Rețeta de înghețată pe băț propusă de ABC este foarte simplă, cu doar câteva ingrediente. Este naturală, sănătoasă, bună și iarna și vara. Mai mult, rețeta poate fi adaptată la ce fructe doriți sau aveți la îndemână.

Ingrediente pentru 10 înghețată de 75 de grame fiecare

  • 1 banană
  • 2 bucăți de mango bine coapte
  • 250 g Iaurt din lapte de cocos (se găsește și la noi în comerț)
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Suc de la o jumătate de lămâie (dacă o vreți mai acrișoară)
  • ½ linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță esență de vanilie

Cum procedăm

În prealabil, congelați banana întreagă cu coajă sau decojită și tăiată în bucăți. Congelând-o cu coajă, o împiedicăm să se oxideze și să se descuameze, astfel încât rezultatul este mai bun din punct de vedere al aspectului, texturii și aromei atunci când este pasată.

De asemenea, decojim mango, îndepărtăm sâmburele și îl tăiem în cubulețe. Le punem într-o pungă de congelare și le băgăm în congelator.

Fructele congelate le vom scoate când urmează să preparăm înghețata.

Puneți fructele mango și banana congelată, sarea, scorțișoara, iaurtul de cocos și sucul de lămâie în robotul de bucătărie și mixați la putere maximă timp de 2-3 minute, până devine foarte cremoasă.

Transferați înghețata în formele pentru înghețată cu ajutorul unei linguri. Bateți ușor forma de blatul de lucru, astfel încât să nu existe bule.

Se acoperă și se introduc bețișoarele de lemn. Înghețați timp de cel puțin 6 ore. Dacă folosiți o matriță de silicon, nu va fi necesar să umeziți matrița cu apă caldă pentru a o desface, trebuie doar să mișcați ușor matrița, încercând să desprindeți fiecare înghețată de pereții matriței, ceea ce va fi suficient pentru a scoate fiecare înghețată.

Dacă nu aveți forme pentru înghețată, compoziția poate fi pusă într-un bol sau un castron din plastic cu capac, la congelator. De asemenea, puteți folosi bețișoarele păstrate de la alte înghețate și să turnați compoziția în cupe mici de la iaurt.

Avantajul este că această înghețată este foarte cremoasă și nu prea dulce, din ingrediente naturale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *