Ceva dulce | Chec cu lămâie, afine și migdale / Este un adevărat răsfăț de weekend

Chec cu lămâie, afine și migdale Foto: apinchofsaffron.nl

Acest chec cu lămâie, afine și migdale are de toate: un ușor gust acidulat dat de lămâie, gust dulce, afine ușor răcoritoare și glazură. Ce mai, un răsfăț de weekend!

Rețeta este inspirată din cartea de bucate Simplu de Yotam Ottolenghi, notează apinchofsaffron.nl.

Ingrediente
Pentru blat:

  • 150 g unt, moale, plus extra pentru uns tava
  • 190 g zahăr tos
  • Coaja de la 2 lămâi,
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 ouă, ușor bătute
  • 90 g făină cu agent de creștere
  • 110 g făină de migdale
  • Un praf de sare
  • 200 g afine, împărțite

Glazură

  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 70 g zahăr pudră

Instrucțiuni

Pregătirea aluatului

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt de 11 x 20 cm.
  2. Pune untul moale, 1 lingură de suc de lămâie, coaja de lămâie și zahărul într-un bol și amestecă bine până devine o compoziție aerată și pufoasă (aproximativ 4-5 minute). Poți amesteca manual sau cu un blender; începe la viteză mare, apoi redu viteza la medie când devine pufoasă.
  3. Adaugă treptat ouăle bătute, câte o lingură o dată. Dacă începe să pară ușor „tăiat,” nu te îngrijora, compoziția se va lega la final.
  4. Adaugă sarea și jumătate din făina cu agent de creștere, amestecă, apoi adaugă restul făinii.
  5. Incorporează făina de migdale, tot în două etape.
  6. Folosind o spatulă, încorporează 150 g din afine.
  7. Toarnă compoziția în tava pregătită.
  8. Coace prăjitura timp de 15 minute.
  9. Presară restul de afine pe deasupra și continuă coacerea timp de alte 15 minute, până când începe să se rumenească ușor, dar rămâne ușor „tremurătoare” în mijloc.
  10. Acoperă tava lejer cu folie de aluminiu și coace încă 25-30 de minute.
  11. După 25 de minute, verifică dacă prăjitura este coaptă, folosind o scobitoare; dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata. Dacă nu, mai las-o câteva minute.
  12. Scoate tava din cuptor și lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de 10 minute.
  13. Scoate prăjitura din tavă și las-o să se răcească complet pe un grătar de răcire.

Decorarea

  1. Prepară glazura amestecând 1 lingură de suc de lămâie cu 70 g de zahăr pudră.
  2. Când prăjitura s-a răcit complet, toarnă glazura pe deasupra.
  3. Glazura se va amesteca cu afinele coapte, creând ici-colo pete roz frumoase.
  4. Este cea mai bună atunci când glazura s-a întărit puțin, așa că las-o să se fixeze.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *