Este un desert crocant cu măr, scorțișoară și fulgi de ovăz, într-o combinație care te va cuceri pe loc. Rețeta de crispy cu măr este propusă de Allrecipes, este ușoară și poate fi făcută în doar câteva minute.
Ingrediente
Spray pentru gătit
Pentru bază și topping:
- 1 ½ căni de făină albă
- 1 ½ căni de zahăr brun
- 1 cană de fulgi de ovăz
- ¾ cană de unt, topit
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
Umplutura de mere:
- 6 mere mari curățate de coajă, cotor și feliate
- ½ cană de zahăr brun
- ½ cană de zahăr alb
- ¼ cană de făină albă
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- ¼ cană de unt
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge o tavă (aproximativ 23×33 cm) cu spray pentru gătit.
- Pregătește baza și topping-ul:
Într-un bol, combină făina, zahărul brun, fulgii de ovăz, untul topit și scorțișoara. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă. Întinde uniform jumătate din compoziție în tava pregătită. - Pregătește umplutura de mere:
Într-un alt bol, amestecă merele feliate, zahărul brun, zahărul alb, făina și scorțișoara. Transferă acest amestec în tavă, peste stratul de bază, și presară bucățele de unt deasupra. Acoperă cu restul compoziției de ovăz.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de 75-80 de minute, până când devine aurie și crocantă.
Lasă desertul crispy cu măr să se răcească puțin înainte de servire. Poate fi servit simplu sau alături de o cupă de înghețată de vanilie.