Pentru această rețetă alegem căpșuni mari, coapte și sănătoase. Ciocolata poate fi neagră (recomandat), dar și cu lapte, albă sau roz dacă vreți o variație.
Căpșunile se spălă și se usucă bine cu un prosop de hârtie sau un prosop foarte curat, lăsându-le frunzulițele. Trebuie să fie complet uscate pentru a rezista mai mult timp și a-și păstra cea mai bună calitate.
Punem într-o oală mică apă la încălzit și așezăm deasupra acesteia un bol curat. Adăugăm în bol ciocolata tăiată mărunt pentru a se topi. Amestecăm constant până când ciocolata devine complet lichidă. Luăm bolul de pe foc și, folosind o spatulă, amestecăm bine până când bucățile de ciocolată sunt complet topite.
Odată ce ciocolata este gata și căpșunile sunt uscate, înfigem fiecare căpșună într-un bețișor de frigăruie și o scufundăm în ciocolată. Le așezăm apoi pe o tavă pregătită anterior cu hârtie antiaderentă și punem tava la frigider pentru ca ciocolata să se întărească.
Dacă dorim să le facem cadou le așezăm într-o cutiuță (în formă de inimiară, de ce nu?) și decorăm cu o fundă roșie.