Cele mai bune și cele mai rele alimente când vorbim despre inflamația din corp/ O expertă în nutriție explică ce tip de inflamație este cea mai periculoasă

alimente inflatie

Alimentația este fundamentul stării noastre de bine. Cu toate acestea, pot exista modificări în organismul nostru care să ne provoace anumite probleme. Una dintre cele mai comune – sau poate doar cea mai frecvent menționată în ultimii ani – este inflamația.

Ángela Quintas, expertă în chimie organică și clinică, precum și în nutriție și microflora tractului intestinal, a împărtășit pe Instagram care sunt unele dintre alimentele care pot reduce senzația de inflamație și disconfort.

Ce tip de inflamație există și care este cea mai periculoasă

Unele persoane pot suferi de inflamație cronică „un tip de inflamație ce cauzează simptome ușoare precum durere, oboseală sau disconfort”. Dar există și inflamația „tăcută”, care este „deosebit de periculoasă”, deoarece poate fi detectată doar prin analize de sânge. Printre pericolele asociate acestui tip de inflamație se numără, de exemplu, „boli cardiovasculare, diabet de tip 2, obezitate sau boli autoimune”, afirmă specialista, citată de ABC.

Din aceste motive, în special pentru cei care suferă de astfel de probleme, alimentația este esențială. Quintas subliniază că „pentru a menține inflamația sub control, este esențial să eviți anumite alimente care pot crește răspunsul inflamator al organismului nostru”.

Cele mai rele alimente pentru inflamație

  • Zaharuri și carbohidrați rafinați, cum ar fi băuturile cu zahăr, pâinea albă, pastele rafinate
  • Grăsimi trans și uleiuri hidrogenate, cum ar fi margarina sau alimentele prăjite
  • Grăsimi saturate, precum carnea procesată sau untul
  • Alimente ultraprocesate
  • Alimente cu conținut ridicat de sodiu, cum ar fi gustările sărate
  • Consumul excesiv de băuturi alcoolice
  • Alimente procesate cu conservanți și coloranți artificiali.

Cele mai bune alimente pentru a reduce inflamația

În plus, există alimente bogate în Omega-3 care ajută la reducerea inflamației. „EPA și DHA ajută la reducerea inflamației cronice prin inhibarea producției de molecule proinflamatorii derivate din acidul arahidonic (un acid gras omega-6)”, subliniază ea, menționând în special prevenirea bolilor inflamatorii cronice.

De asemenea, acestea ajută la sănătatea cerebrală și cardiovasculară. Alimentele bogate în Omega-3 se găsesc în pești grași, cum ar fi somonul sau macroul, sau în surse vegetale, cum ar fi semințele de in sau chia, pe care specialista le recomandă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *