„Ceaiuri românești”: Ceaiul de păducel scade tensiunea și ajută inima dar trebuie consumat sub îndrumarea medicului

paducel proprietati beneficii hipertensiune probleme cardiovasculare proprietati antiinflamatorii foto:pixabay.com@manfredrichter

Păducelul este un arbust din familia Rozaceelor, din care mai fac parte trandafirul, mărul, cireșul, dar și specii spontane, cum ar fi măceșul. Crește spontan pe teritoriul României, în toate tipurile de relief, la margini de păduri, liziere, pe versanți sau în poieni. Se crede că era deja prezent acum două milenii și mai bine și folosit de medicii din antichitate.

Vasodilatator și cardiotonic

Consumul de ceai de păducel aduce beneficii foarte importante pentru aparatul cardiovascular, prin prezența unui număr mare de micronutrienți din compoziția sa. Mai exact, are proprietăți cardiotonice, cardioprotectoare și vaso-dilatatoare: se poate dovedi eficient în situații de hipertensiune arterială și poate preveni insuficiența cardiacă sau ajuta dacă aceasta a fost diagnosticată, conform drmax.ro.

Dar este necesară întotdeauna o precizare importantă când vine vorba de ceaiul de păducel, tocmai datorită efectelor sale importante: influențează efectul anumitor medicamente folosite în afecțiunile cardiovasculare. Motiv pentru care în situația în care unei persoane i se administrează un tratament de acest tip, este obligatoriu să consulte medicul în legatură cu consumul de ceai de păducel.

Cum se prepară ceaiul de păducel

Metoda cea mai recomandată este infuzia. Se toarnă 1 cană cu apă care fierbe peste 1 linguriță de fructe de păducel. Se lasă la infuzat circa 10 minute, apoi se strecoară. Are un gust acrișor, aromat și

În afară de proprietăție legate de funcționarea directă a inimii, păducelul mai are o serie de calități.

-reduce nivelul de colesterol LDL la persoanele cu colesterolul mărit și îmbunătățește funcția hepatică

-poate fi util în prevenirea și tratarea diabetului de tip 2 prin îmbunătățirea sensibilității la insulină

-ameliorează tulburările gastrointestinale și inflamația tractului digestiv datorită proprietăților antiinflamatorii și astringente

-ameliorează simptomele generate de stres și stimulează somnul, datorită proprietăților sale sedative și relaxante

-are proprietăți expectorante și antiinflatorii la nivelul aparatului respirator, ajutând la tratarea bronșitelor, astmului, tusei

-poate ajuta la îmbunătățirea imunității și în contextul unor boli autoimune, datorită proprietăților sale antiiflamatorii

Dincolo de chestiunea sensibilă a interactiunii cu medicamentele din sfera cardiovasculară, este nevoie de atenție atunci când consumăm ceai de păducel pentru că poate genera reacții alergice: erupții cutanate, mâncărime, umflături, dificultăți de respirație.

Citește și: https://g4food.ro/ceaiul-care-ne-scapa-de-bolile-hepato-biliare-si-de-diabet-papadia-ajuta-chiar-si-la-slabit/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *