Ce pot mânca pentru a mă încălzi?/Supa, proteinele, grăsimile și legumele prăjite pot contribui la autoreglarea temperaturii corpului

frigbun Sursa foto: Pexels

A venit frigul și nu mai este mult până la prima zăpadă, iar oamenii ar trebui să știe că, potrivit healthline.com, dieta îi poate ajuta să se încălzească, atunci când fac față cu greu temperaturilor scăzute. Temperatura corpului uman se autoreglează cu ajutorul hipotalamusului, o parte creierului ce compară temperatura internă actuală, atunci când simțim că am înghețat de frig, cu temperatura „normală” a corpului – de obicei între 36,1 ° C și 37,2 ° C.

Când temperatura începe să scadă sub ceea ce este normal la frig, corpul primește semnalul de a genera căldură.

Dacă nu vă confruntați cu hipotermie, temperatura centrală este de obicei destul de stabilă. Dar temperatura pielii – pornind de la degetele de la mâini, degetele de la picioare, picioarele, brațele și fruntea – poate începe să scadă pe măsură ce aerul rece „fură” căldură din corpul.

Este posibil ca organismul să devină atât de rece, încât temperatura centrală să fie afectată. Acest lucru vă poate dăuna organismului și este considerat o urgență medicală.

Ce alimente pot să mănânc pentru a mă încălzi?

Există unele alimente și băuturi pe care le puteți consuma pentru a vă încălzi.

  • Ceai fierbinte sau cafea – O băutură caldă și liniștitoare vă poate încălzi rapid corpul și chiar veți simți căldură în timp ce o beți.
  • Aburul dintr-un ceai sau cafea fierbinte poate, de asemenea, să adauge căldură feței, iar ținerea în mâini a unei căni calde ajută la încălzirea acestora.
  • Supă – Consumul de supă poate avea un efect similar cu ceaiul sau cafeaua, încălzind corpul, pe măsură ce o mâncăm.
  • Legume prăjite – Consumul de alimente bogate în fibre, care durează mai mult pentru a fi digerate, vă poate ajuta să simțiți corpul mai cald.
  • Cartofii dulci prăjiți, dovleceii sau conopida vă pot încălzi, pe termen scurt, pe măsură ce îi coaceți și, de asemenea, vă pot face să vă simțiți plini și încălziți, pe măsură ce îi digerați.
  • Proteine ​​și grăsimi – Digestia proteinelor durează mai mult decât cea a carbohidraților, iar corpul are nevoie de un strat de grăsime corporală care, cel mai bine, este derivată din grăsimi și proteine.
  • Fier – Consumul de alimente care conțin fier poate reduce șansele de a fi anemic. Anemia duce, mai frecvent, la instalarea senzației de frig, așa că o creștere a aportului de fier prin surse alimentare nu strică. Crustaceele, carnea roșie, fasolea și broccoli sunt toate bogate în fier.

Este posibil ca și consumul de nuci, avocado, semințe, măsline, somon sau ouă fierte să nu ne încălzească instantaneu, dar includerea lor regulată în dietă este benefică pentru sănătatea generală.

Alimentele bogate în calorii te ajută să reziști mai bine la frig

Petrecerea timpului la temperaturi mai scăzute, în interior și în exterior, poate determina corpul să aibă nevoie de mai multe calorii. Deși nu ar trebui să fie o scuză pentru a vă răsfăța în lunile de iarnă, consumul de alimente hrănitoare, bogate în calorii vă poate ajuta să rămâneți puțin mai cald, în lunile mai reci.

Consumul de alcool nu crește temperatura corpului

Consumul de alcool vă poate face să vă simțiți mai cald, dar nu vă crește temperatura corpului.

Consumul de alcool vă va face să fiți mai puțin conștient de temperatura reală a mediului înconjurător și poate afecta, de fapt, capacitatea corpului de a se termoregla.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *