VIDEO / Castravete în loc de ulei sau unt în tigaie? În ce măsură funcționează acest truc care a invadat rețelele de socializare?

castravete in loc de ulei in tigaie foto: piuricette.it

Să treci insistent suprafața unui castravete tăiat pe suprafața unei tigăi, în loc să foloseșt ulei sau unt. Grăsimile se folosesc pentru a împiedica alimentele să se lipească de tigaie, dar castravetele nu conține niciun fel de grasimi. De ar funcționa această metodă? Dar funcționează cu adevărat?

@alan_valca27 Provo a cuocere con il CETRIOLO 🥒 al posto dell’OLIO🫒 vediamo se questo hack virale funziona🔥😬 #alanvalca #dieta #dimagrire #olio #cetriolo ♬ suono originale – Alan_Valca

Potrivit unor utilizatori de pe rețelele sociale, care au promovat metoda, ea este una folosită în trecut, când grăsimile erau scumpe. Făceau asta bunicile, pentru a prepara ouă sau omletă în tigaie. Comentariile pe rețele merg de la cele entuziaste – din perspectiva eliminării unei părți importante de calorii – până la cele sceptice, care spun că și dacă funcționează, preparatul capătă gust de castravete.

Metoda, din perspectivă științifică

Funcționează? Nu funcționează? Misterul este lămurit de Matteo Alviani, chimist, creator și autorul cărții Pulire casa con @il_dexter. Come la chimica vi svolta la vita, citat de ziarul italian Corriere della Sera. Acesta explică faptul că orice castravetele conține saponine – pentru care stă mărturie acel soi de spumă care se formează atunci când se freacă capetele pentru a îndepărta amăreala. Acestea sunt substanțe similare din punct de vedere chimic cu grăsimile.

Prin urmare, tehnic vorbind, ele chiar pot acționa ca uleiul, drept „barieră între mâncare și tigaie”. Totuși, nu sunt la fel de eficiente, afirmă Alviani. Pentru ca trucul să funcționeze este necesar să frecăm energic suprafața castravetelui pe fundul unei tigăi antiaderente deja încinsă. Totodată, foarte important, aceasta nu trebuie să prezinte zgârieturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *