O familie formată din cinci persoane, din care trei copii și doi adulți, a fost internată la spital după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie, informează, vineri, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, transmite Agerpres, preluată de G4Media.
„În această săptămână, o familie formată din 5 membri, 2 adulți și 3 copii, din localitatea Gherța Mică s-a îmbolnăvit de trichineloza, necesitând instituirea tratamentului medicamentos de specialitate, datorită faptului că au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii obținute în urma sacrificării unei suine crescute în gospodăria proprie, unui medic veterinar abilitat. În urma anchetei efectuate de inspectori din cadrul D.S.V.S.A. și D.S.P. Satu Mare și a recoltării de probe de carne din carnea rămasă în congelator, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză”, precizează sursa citată.
Carnea a fost ridicată de autorități și incinerată.
„Toată carnea depistată a fost supusă măsurilor de sechestru/reținere oficială și incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Proprietarului animalului nu i s-a acordat nicio despăgubire, datorită faptului că suina nu era identificată prin crotaliere și nu era înscrisă în Baza Națională de Date”, a mai precizat DSVSA.