O companie din Germania lansează pentru prima dată buchețele de broccoli fără cotor: „Mai puține deșeuri, mai puțin efort de pregătire și un consum mai rapid”

Buchețele de broccoli fără cotor Sursa foto: Landgard eG

Începând cu luna iunie, compania Landgard eG aduce în magazinele alimentare un produs cunoscut, dar într-o formă nouă: buchețele de broccoli proaspăt din Germania, fără cotor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

„Ceea ce la prima vedere pare o schimbare minoră este, de fapt, o inovație reală cu un impact major: pentru consumatori, producători și mediu. Împreună cu firma noastră membră, ferma de familie Winzen din Brüggen, situată pe malul inferior al Rinului, am dezvoltat și optimizat gama noastră de broccoli pentru a răspunde nevoilor tuturor celor implicați”, se arată în anunțul companiei, citat de Fresh Plaza.

„Pentru toți, este un pas conștient spre o producție alimentară mai sustenabilă”

Potrivit Landgard, avantajele noului format de comercializare sunt evidente: „Pentru consumatori, broccoli fără cotor înseamnă mai puține deșeuri, mai puțină pregătire și un consum mai rapid. Pentru producătorii noștri, aceasta reprezintă o oportunitate valoroasă: chiar și broccoli care nu se încadrează în dimensiunile clasice de comercializare poate fi acum vândut ca produs de calitate superioară, în loc să fie aruncat. Pentru toți, este un pas conștient spre o producție alimentară mai sustenabilă și un semn de apreciere pentru produsele regionale și sănătoase”.

Noile buchețele de broccoli vor fi disponibile în magazine chiar la timp pentru începutul sezonului de recoltare a broccoli-ului german.

Perioada de recoltare are loc, de obicei, din iunie până în noiembrie

La ferma Winzen din Brüggen, cultivarea broccoli-ului are o tradiție îndelungată. Martin Winzen a preluat ferma de la tatăl său la începutul anilor ’90. Tânăr și motivat, căuta o sursă suplimentară de venit.

Un coleg l-a încurajat să încerce să cultive broccoli. La acea vreme, această legumă verde înregistra un mic boom, iar experimentul s-a dovedit a fi un succes rapid.

Suprafața inițială de două până la trei hectare s-a extins de-a lungul anilor la peste 100 de hectare. Perioada de recoltare are loc, de obicei, din iunie până în noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *