Brutăria artizanală Miez s-a redeschis în locația originală din Piața Amzei, pe strada D. I. Mendeleev 43, conform unui comunicat de presă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
„De astăzi, pe lângă pâinea și produsele de patiserie artizanală, brutăria oferă acum și cafea de specialitate, într-un spațiu unde clienții pot savura băutura caldă, pot lua o gustare rapidă sau pot petrece timp în atmosfera caldă a brutăriei”, anunță reprezentanții „Miez”.
Pâine autentică, fermentată natural
Miez coace exclusiv pâine cu maia, fermentată natural până la 24 de ore, folosind făinuri și materii prime de cea mai înaltă calitate.
Majoritatea făinurilor provin de la moara Paolo Mariani din Italia, restul fiind măcinate de ei înșiși în locație, boabele ecologice provenind de la ferma Bio Farmland din Arad.
Brutăria este, de asemenea, una dintre foarte puținele din România care deține o moară proprie cu pietre, pentru a măcina cerealele și a controla astfel, în cazul anumitor sortimente, întreg procesul de producție.
„Tot ce facem la Miez pornește din câteva lucruri simple: răbdare, grijă, atenție, respect pentru oameni și pentru timp. Poate că nu se văd mereu, dar ele sunt cele care dau gustul și sensul a tot ce iese din brutărie. Sunt valorile în jurul cărora creștem atât noi, cât și pâinea și comunitatea din jurul ei. Nu urmărim aparențele, ci esența. Miezul”, spune Andreea Carețu, fondatoarea Miez.
Dezvoltarea unei game generoase de pâini sănătoase cu făinuri integrale, în plan
Noua etapă aduce o viziune amplă: dezvoltarea unei game generoase de pâini sănătoase cu făinuri integrale, semințe și varietăți rare precum secară, spelta și einkorn, dar și produse de patiserie cu mai puțin zahăr și mai multă valoare nutritivă.
Brutăria își asumă și o direcție sustenabilă: reducerea risipei alimentare, utilizarea ambalajelor reutilizabile sau compostabile, colectarea selectivă și producerea de energie verde prin panouri fotovoltaice.
Noul spațiu aduce împreună mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor și aroma cafelei de origine, oferind un loc cald, deschis, unde clienții pot descoperi mai bine spiritul brutăriei, unde sunt încurajați să vină cu idei, propuneri sau chiar să împărtășească rețete alături de ceilalți.
„Miez a crescut odată cu oamenii ce i-au stat aproape și a fost mereu despre pâinea adevărată și comunitatea strânsă în jurul ei. Cred că trăim într-o vreme în care ne grăbim prea mult și uităm ce înseamnă răbdarea, dar pâinea cu maia ne amintește mereu că timpul dă gust și sens. În anii următori vrem să mergem mai departe pe acest drum – să aducem pâine și produse mai sănătoase, să fim mai responsabili cu resursele și să păstrăm brutăria din Amzei ca pe un loc unde oamenii se simt acasă”, completează Andreea Carețu.
Printre preferatele clienților se numără pâinea cu semințe, pâinea țărănească, cornulețele cu untură și magiun
De-a lungul anilor, la Miez s-au copt peste 10 tipuri de pâine și numeroase produse de patiserie, toate pregătite integral în brutărie, fără aditivi sau produse congelate. Printre preferatele clienților se numără pâinea cu semințe, pâinea țărănească, cornulețele cu untură și magiun, checul marmorat, cruffin-ul cu cremă catalană, cozonacul și babka cu ciocolată.
Fondată în 2015, brutăria Miez a devenit un reper pentru comunitatea locală prin produsele sale artizanale realizate din făină ecologică și ingrediente de sezon.

Brutăria Miez





