Bistriţa-Năsăud: Firmă de catering, amendată cu 50.000 de lei pentru funcţionarea într-un spaţiu neavizat de DSVSA

anofm, formare profesionala, ajutor de bucatar Sursa foto: Dreamstime

O firmă de catering din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost sancţionată cu amenda maximă de 50.000 de lei de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), după ce inspectorii au descoperit că societatea funcţiona într-un spaţiu neavizat de instituţie, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit comunicatului de presă remis luni de DSVSA Bistriţa-Năsăud, amenda pentru firma de catering se numără printre cele 52 de sancţiuni aplicate în urma controalelor efectuate în lunile august şi septembrie şi al căror cuantum total a depăşit 313.000 de lei.

Pe lângă amenzi, au fost reţinute oficial şi dirijate către unităţi de neutralizare mai bine de 6.000 de kilograme de produse alimentare: carne şi produse din carne, peşte, produse lactate, prăjituri, legume, produse de panificaţie, produse zaharoase, băuturi răcoritoare.

Principalele neconformităţi constatate de DSVSA au fost: funcţionarea în spaţii pentru care nu s-a obţinut înregistrarea sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor (cazul firmei de catering); spaţii de producţie, depozitare şi comercializare în stare de igienă şi întreţinere necorespunzătoare; echipamente, ustensile, agregate frigorifice neigienizate; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; manipularea produselor alimentare neambalate fără asigurarea facilităţilor pentru igienizarea mâinilor; existenţa produselor alimentare etichetate necorespunzător; neasigurarea trasabilităţii pentru produsele alimentare; comercializarea produselor de origine animală pentru care nu se poate face dovada provenienţei.

În perioada august-septembrie, DSVSA Bistriţa-Năsăud a efectuat 354 de controale, cele mai multe la brutării, supermarketuri şi hipermarketuri, magazine alimentare, unităţi de colectare şi procesare a laptelui, unităţi de procesare şi comercializare a alimentelor congelate şi laboratoare de cofetărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *