Nu putea trece neobservată o idee gourmet în premieră: compania alimentară italiană Napoleone Food de la Rieti, lângă Roma, a avut o idee mai mult sau mai puțin revoluționară: creme tartinabile pornind de la diferite beri artizanale cu inflexiuni aromatice notabile.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Să facem un mic exercițiu de imaginație, uitând de paharul cu bere rece. Alături de ceva preparate apetisante și o pâine de calitate. În locul ei, întinsă pe aceeași pâine și împreună cu aceleași preparate apetisante, crema tartinabilă din bere.
Această invenție curioasă și inedită unește două lumi: tradiția berarilor și arta cofetarilor. Berea Tartinabilă, cum se numește produsul, este un concentrat de gust, perfect de combinat cu brânzeturi, preparate din carne, dar se poate integra și în deserturi. Sau pur și simplu se poate savurat precum Nutella, cu lingurița. Greu de descris în cuvinte, trebuie încercată cu simțurile.
Cum a luat naștere crema tartinabilă de bere?
Totul a început în 2008, în inima verde a Italiei, la Rieti, unde maestrul ciocolatier Pietro Napoleone a decis să-și testeze creativitatea cu o idee inovatoare: să creeze o cremă ganache de ciocolată în care să adauge bere, cu care să umple bomboanele de ciocolată. După numeroase experimente și multă cercetare, s-a născut ceva și mai surprinzător: Berea Tartinabilă, în traducere, o cremă cu gust dulce-amărui și consistență catifelată.
Găsind-o gustoasă și versatilă, compania Napoleone a decis să o scoată la vânzare în borcane și să o propună publicului ca o cremă tartinabilă ce se poate combina atât cu preparate dulci, cât și sărate. Este disponibilă deja pe trei continente – se distribuie și în Japonia – în trei variante irezistibile: Blondă, Brună și, din februarie 2025, și Roșie. Crema este realizată folosind beri artizanale de înaltă calitate și, datorită unui proces special de preparare, rezultă în final fără alcool – deci poate fi savurată de oricine, la orice oră din zi.
Blonda, bruna și roșcata
Fiecare variantă a Berei Tartinabile are o identitate bine conturată:
-
Blonda se remarcă prin gustul său amărui și persistent, ideală pentru a însoți mezeluri, brânzeturi maturate și prăjeli crocante.
-
Bruna, cu aroma sa intensă, de boabe de orz prăjite, se potrivește perfect cu prăjituri uscate, ciocolată neagră și cărnuri afumate.
-
Roșia, în schimb, are un gust rustic și reconfortant, perfect pentru brânzeturi maturate, pâine de casă și preparate consistente.
Fie că e pentru un aperitiv cu prietenii, un cadou original sau o petrecere în familie, această cremă aduce cu sine adevăratul spirit al convivialității.
„Dulceața amintește de miere, dar este urmată imediat de un after taste inconfundabil de bere, care adaugă o complexitate plăcută pe cerul gurii. Blonda ne-a cucerit cu vivacitatea ei, Bruna ne-a învăluit cu notele sale prăjite și ambrate, iar Roșia este bine echilibrată, cu un gust mai cald și rustic”, este impresia cuiva care le-a degustat.
Domane fereste de asa prostie si pacat. Marmelada sau crema cu gust de bere. Trebuie sa fi habauc in toata regula sa mananci asa ceva. Asta mai lipsea.