Economedia: Ferma de oi din Galați unde se face urdă și caș după rețete de acum 300 de ani, inclusiv pentru export / A renunțat la colaborarea cu supermarketurile din cauza prețurilor mici oferite 14 iunie Economedia 0 comentarii
Coffe, tea, proffee? Cafeaua cu proteine, pe trend dar cu beneficii incerte pentru sănătate 14 iunie Redacția 0 comentarii
Cine sunt oamenii care au făcut ca România să organizeze, în 2025, competiția de vinuri roze de la Concours Mondial de Bruxelles, cel mai mare concurs de vinuri din lume / Pentru industrie e ca și cum ai găzdui finala unui CM de fotbal 14 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Unitățile procesatoare au colectat cu 5,2% mai mult lapte de la exploatații și centre în primele patru luni ale anului / Importurile au crescut cu 43% 14 iunie Redacția 0 comentarii
Ciudățeniile naturii: din punct de vedere botanic, castraveții fac parte din categoria fructelor de pădure, dar în cazul căpșunilor și zmeurei, lucrurile sunt nuanțate 14 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 a lansat gama de vinuri DAR 1892 / Include trei expresii: alb, rose și roșu 14 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Gustul irezistibil al colivei, exploatat comercial de producătorii de dulciuri: Pe piață sunt disponibile cornete, dar și sortimente de înghețată bazate pe acest preparat / Ce conține Colivete 14 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Cel mai rapid consumator de hot dog din Statele Unite, exclus de la o competiție importantă, după ce a semnat cu o firmă rivală sponsorului concursului / Pe fundal: ciocnirea dintre industria cărnii naturale și cea a imitațiilor de carne 14 iunie George Mănescu 0 comentarii
Rețetă supersimplă: Galbenă ca o mămăligă dar mai gustoasă, o tartă-omletă vegană și fără gluten. La farinata ligure, poate înlocui și pâinea 13 iunie Mihaela Găneț 1 comentarii
In bio veritas? Cine produce cel mai mult vin biologic în lume. Liderii agriculturii bio 13 iunie Redacția 0 comentarii
Bărbații chiar mănâncă mai multă carne decât femeile, nu este o impresie, arată un studiu/ “Noi suntem carnivori. Bărbații mănâncă precum niște sălbatici” 13 iunie Redacția 0 comentarii
Olanda: O fostă concurentă de la emisiunea tv „Fermier. Caut nevastă!” va deveni ministrul Agriculturii / Femke Wiersma s-a căsătorit cu proprietarul unei ferme de lactate pe care l-a cunoscut în emisiune înainte de a intra în politică 13 iunie Redacția 0 comentarii
Tiberiu Stoian, CEO al Exonia, producător de ambalaje biodegradabile: Interzicerea BPA în ambalaje va duce inițial la creșteri de prețuri, dar pe termen lung costurile pot scădea / Termenele de tranziție anunțate de CE sunt rezonabile 13 iunie Adrian Popa 0 comentarii
Ce mănâncă liderii mondiali la summitul G7 organizat de guvernul italian în Puglia. Meniu ultra gourmet creat de Massimo Bottura 13 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Interzicerea BPA în ambalaje ar urma să intre în vigoare la sfârșitul acestui an / Perioada de tranziție este cuprinsă între 18 și 36 de luni 13 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Chocolate Saga, la Sala Palatului din București: Ciocolată cu pătrunjel sau îngheţată cu gust de magiun şi pâine prăjită vor putea fi degustate la expoziție 13 iunie Redacția 0 comentarii
Producători ucraineni de vin vizitează Valea Napa din California pentru a învăța cum să vindece podgoriile devastate de război 13 iunie Redacția 0 comentarii
APIA, despre campania pentru Cereri de plată 2024: Au fost primite peste 730.000 de solicitări, pentru o suprafaţă de 9,96 milioane hectare 13 iunie Redacția 0 comentarii
Experții se tem că gripa aviară va fi următoarea pandemie care va afecta oamenii / Cele 4 evoluții recente care îi îngrijorează pe experți 13 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Un japonez pare să fi realizat imposibilul: A devenit primul crescător din lume de melci de livadă 13 iunie Ioan Radu 0 comentarii
România a expus produse organice la târgul Seoul Food 2024, unul dintre cele mai mari din lume / Participă opt firme, care prezintă miere, vinuri, carne sau ceaiuri 13 iunie Redacția 0 comentarii
Un chef din insula grecească Icaria, unde oamenii ajung frecvent să trăiască 100 de ani, împărtășește 2 rețete pentru longevitate 13 iunie Redacția 1 comentarii
Vinurile românești, promovate la TIFF, unde vin mulți străini: 2.000 de sticle de vin de la trei producători locali vor fi degustate în cadrul evenimentului 13 iunie Ioan Radu 0 comentarii
New Melocomo, bar spaniol deschis de români în Valencia / La început, Georgiana și Costin au lucrat ei pentru alte restaurante / Sosul din două ingrediente, preferat de spanioli și vizitatori: muștar și miere 13 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Statele membre UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare / O evaluare științifică arată că BPA a avut „efecte nocive potenţiale asupra sistemului imunitar” 12 iunie Redacția 0 comentarii
Emisiile de oxid de azot aproape s-au dublat, la nivel global, în ultimele decenii, în principal din cauza practicilor agricole/NO este un gaz cu efect de seră mai puternic decât dioxidul de carbon 12 iunie George Mănescu 0 comentarii
Institute de cercetări din Insulele Canare și Cuba studiază modalitatea de a folosi yuca pentru hrana animalelor 12 iunie Redacția 0 comentarii
Ce trebuie să facem ca să evităm toxiinfecțiile alimentare în perioadele caniculare – comunicat A.N.S.V.S.A. 12 iunie George Mănescu 0 comentarii
Este atât de cald în India încât un asigurător ajută zeci de mii de femei să cumpere alimente / Munca în aer liber într-o căldură extremă este periculoasă 12 iunie Redacția 0 comentarii
Șapte mâncăruri românești cărora li se dedică un festival, în România/Printre acestea se află brânza și păstrăvul 12 iunie George Mănescu 0 comentarii
Alimentele ultraprocesate, tutunul, combustibilii fosili şi alcoolul, responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an în Europa – Organizaţia Mondială a Sănătăţii 12 iunie Redacția 0 comentarii
Premierul spaniol a anunțat azi menținerea TVA redus la alimentele de bază / Măsura nu a ajutat la scăderea reală a prețului pentru consumator 12 iunie Redacția 0 comentarii
În Spania satele se depopulează. Este din ce în ce mai greu să găsești agricultori cu experiență 12 iunie Redacția 0 comentarii
Ciolacu: Nu vom ezita să luăm în continuare decizii care să protejeze nivelul de trai al populaţiei / Vrem să susţinem avansul produselor româneşti pe piaţă 12 iunie Redacția 0 comentarii
„În spatele vitrinei”: A fost lansat primul podcast despre cofetărie din România 12 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Studiu recent. Uleiuri de măsline din Italia și Spania, dar și alte uleiuri vegetale, depistate ca având particule de plastic 12 iunie Redacția 0 comentarii
Nicuşor Dan: Bucureştiul va avea la sfârşitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România 12 iunie Redacția 0 comentarii
Pe 16 iunie va fi lansat Cosulgustos.ro, un proiect prin care mai mulți fermieri din Giurgiu își pun la un loc legumele, în cutii livrate săptămânal 12 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Portugalia se distanțează de controversatul sistem de etichetare a alimentelor Nutri-score 12 iunie Redacția 0 comentarii
Scăderea cererii pentru cereale de import în China creează probleme pe piaţa mondială 12 iunie Redacția 0 comentarii
Rapsodia, o tomată cherry tricoloră, urmează să fie brevetată de cercetătorii din Buzău / Planta poate creşte până la 5 metri înălţime în spaţii protejate 12 iunie Redacția 0 comentarii
Rata anuală a inflaţiei a scăzut în aprilie la 5,1% / Prețurile mărfurilor alimentare au crescut cu 1,24% / Scădere mare de preț la făină 12 iunie Economedia 0 comentarii
Talcul, înlocuit cu amidonul de porumb în produsele Johnson & Johnson / Compania a ajuns la un acord de 700 de milioane de dolari în investigaţia din SUA 12 iunie Redacția 0 comentarii
Nigella Lawson, critic culinar și vedetă TV internațională, recomandă o carte de bucate românească / Recent, ea a promovat plăcintele ardelenești 12 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ajutoarele necunoscute ale solului: Un studiu arată cum sprijină nevertebratele descompunerea plantelor 11 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Șase ingrediente utilizate în bucătăria spaniolă care îi sperie pe străini / Nu și pe români, care le consumă în mod tradițional 11 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce este kimchi, un aliment recomandat pentru o bună sănătate intestinală / Mai mult, promovează niveluri sănătoase de glucoză din sânge, tensiune arterială și colesterol 11 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Struguri fără sâmburi, din Sicilia. O companie vine deja cu trei noi soiuri brevetate 11 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Islanda autorizează vânătoarea a 128 de balene pentru sezonul 2024 / Cea mai mare parte a cărnii este exportată în Japonia 11 iunie Redacția 0 comentarii
Noua Zeelandă renunță la „taxa pe râgâială” pentru animale după protestele fermierilor 11 iunie Redacția 0 comentarii