Harghita: Cele mai bune sortimente de slănină din Secuime, desemnate în cadrul unei testări regionale / „Produsele considerate sigure vor fi supuse unui test în orb efectuat de un juriu format din minimum zeci experţi în industria cărnii” 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
Primul magazin din Cluj-Napoca închis pentru 30 de zile după ce a vândut tutun unui copil de 15 ani 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Fermier cu valoare adăugată: Andrei Cut a renunțat la munca în străinătate și s-a întors în România, unde a deschis o fermă de măgărițe / „Am început cu una singură, iar acum avem 120” / Planuri pentru livrare națională prin curier 30 ianuarie Andreea Drăghici 3 comentarii
First Milk și Nestlé lansează un parteneriat pentru apă cu fermierii galezi / Proiectul se va concentra pe utilizarea practicilor de agricultură regenerativă, pentru a îmbunătăți sănătatea solului 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
SURSE | Proiectul de buget pe anul 2025 vine cu tăieri de 6% de la Ministerul Agriculturii / ANSVSA primește mai puțin cu aproape 15% 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Curățarea și întreținerea air fryer-ului / Cum să prelungești durata de viață a friteuzei cu aer cald 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Adevăratul motiv pentru care alimentele ultraprocesate sunt irezistibile / Sunt gustoase, ieftine, ușor de mâncat și, cel mai grav, dau dependență / Cum identifici alimentele ultraprocesate cu ajutorul sistemului NOVA 29 ianuarie Otilia Ignat 0 comentarii
Curiozități agri-food 29 ianuarie: Căpșunile au mai multe semințe decât orice alt fruct 29 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Grupul Ferrero își extinde portofoliul prin achiziționarea Power Crunch / Compania își diversifică, cu această ocazie, oferta produselor 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Motivul pentru care un fermier din Buzău a renunțat să mai crească capre authtone în favoarea celor anglo-nubiene / „Acest lucru se reflectă și în prețuri” 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Exporturile de cereale ale Rusiei ar urma să scadă cu 20% în 2024/25 din cauza vremii nefavorabile / Sezonul anterior a atins un record de 57 de milioane de tone 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Colțunașii sunt obligatorii, iar celelalte preparate sunt alese după pronunția lor, pentru că anumite sunete sunt asociate cu succesul, prosperitatea și fericirea/ Iată ce mănâncă de Anul Nou chinezii pentru a atrage norocul 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană analizează posibilitatea unei noi strategii pentru promovarea celor mai renumite produse alimentare și băuturi din Uniunea Europeană, în condițiile în care doar 19% dintre cetățenii UE recunosc sigla pentru Indicațiile Geografice Protejate 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
MADRID FUSION 2025 | Patru tineri bucătari vorbesc despre provocarea de a deschide un restaurant în Spania rurală/ „Suntem sălbatici și mândri de asta”” 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Trei lucruri surprinzătoare pe care ar trebui să le cureți cu ulei de măsline / De la electrocasnice de inox și până la lemn, sunt multe obiecte ce pot fi curățate astfel 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Parisul a organizat prima competiție dedicată „celui mai bun mocktail”, marcând astfel inițiativa „Dry January”, luna în care oamenii sunt încurajați să renunțe la alcool / O băutură pe bază de morcov, miere, sirop de lămâie și rozmarin afumat a fost declarată câștigătoare 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
SONDAJ | Fermierii români, tot mai vulnerabili în fața schimbărilor climatice: Majoritatea agricultorilor afirmă că apa devine problematică, că numărul insectelor polenizatoare este în descreștere, iar ploile au devenit foarte acide și dăunătoare 29 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Mese în familie, focuri de artificii şi urări de prosperitate: sute de milioane de persoane din Asia sărbătoresc, pe 29 februarie, Anul Nou Chinezesc şi trecerea în Anul Şarpelui/ În prima zi a anului, în temple se depun ofrande: fructe, dulciuri și nuci 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Despre consumul de zahăr și procesele inflamatorii din organism / Tania Fântână (nutriționist): Zahărul este adesea asociat cu inflamația cronică din organism, un factor de risc pentru multe boli cronice, inclusiv diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer 29 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Casa Albă acuză administrația Biden pentru lipsa ouălor din magazine și creșterea prețului acestora/ „Peste 100.000 de milioane de păsări au fost omorâte la ordinul Departamentului pentru Agricultură” 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Madrid Fusion 2025 | „Gastronomia nu poate ignora schimbările climatice”, susțin chefii de la un restaurant venețian, care, de-a lungul anilor, și-a adaptat meniul la schimbările naturale ale mediului înconjurător 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Controale în fermele din Iași: Fermierii depistați cu nereguli riscă să piardă subvențiile APIA 29 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | George Cățean (fermier): „Mulsul de mână este, din păcate, în pericol de abandon” / „Deși România este pe locul 2 în UE din punct de vedere al numărului de oi, țara noastră are o deficiență pe piața brânzeturilor. Telemeaua începe să fie greu accesibilă” 29 ianuarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Satu Mare: Ţigări de peste 1,3 milioane lei, descoperite ascunse într-un camion încărcat cu varză 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Afacerile din comerț au scăzut cu 2,2% în primele 11 luni din 2024 față de aceeași perioadă a anului anterior 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Sirena cu două cozi, logo-ul Starbucks, are mai mult de 50 de ani și a suferit modificări de design, fără a fi nicidată înlocuită pe paharele acestui celebru lanț de cafenele/ Care e legătura între Starbucks și romanul Moby Dick 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Zilele de post și de dezlegare la pește vor fi anunțate pe telefon/ Patriarhia Română a creat o aplicație, care va înlocui calendarul cu zilele de sărbătoare și post 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Germania vrea să-i ajute pe fermieri, după descoperirea cazului de febră aftoasă 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cooperativa agricolă care acoperă tot lanțul alimentar/ De la fermă la rețea de magazine și mâncare gata preparată sub marca unor chefi celebri 29 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii
Sortiment de brânză, retras de la comercializare din magazinele Carrefour ca urmare a suspiciunii de prezenţă a bacteriei Escherichia coli / Clienţii, sfătuiţi să nu consume produsul achiziţionat 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 28 ianuarie: Ciocolata albă nu este, de fapt, ciocolată 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
BREAKING | România exportă Pesta Micilor Rumegătoare în Ungaria / Oile, livrate dintr-un centru de colectare din Arad / ANSVSA suspendă comerțul intracomunitar cu ovine din țara noastră (SURSE G4Food) 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Braşov: De la primul Punct Gastro Local deschis acum șase ani, astăzi reţeaua numără în jur de o sută 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Vaslui: Nicio solicitare în judeţ pentru utilizarea mărcii înregistrate „produs în arie naturală protejată”, de la lansarea proiectului, în 2019 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Strunga Winery, una dintre cele mai cunoscute crame din regiunea Moldovei, deschide un punct gastronomic turistic / Inițiativa combină tradițiile viticole locale cu producția proprie de carne de vită Angus 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
15 idei de gustări delicioase și slab calorice. Tania Fântână (nutriționist): „Nu mereu avem timp să ne pregătim ceva și atunci e foarte bine să folosim de ce avem prin casă” 28 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Madrid Fusion | Carnea care „crește” într-o roșie/ O plantă autonomă/ Robotul de bucătărie care îți știe preferințele culinare/ Impulsuri electrice pe limbă pentru a crea gusturi/ IA inovează pentru gastronomia viitorului 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Eurostat: Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, 11.791 euro în UE şi 8.414 euro în România, în 2023 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ministerul Agriculturii a acordat trei licențe pentru importul zahărului din Ucraina 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Viermi care se hrănesc cu plastic / Enzimele pe care le conțin ar putea fi soluția pentru reducerea poluării cu deșeuri din plastic, spun oamenii de știință 28 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Comisia Europeană introduce noi reguli pentru sectorul HoReCa: Clientul vine cu propriul recipient pentru mâncare și băuturi „to go” 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Programul naţional Masă sănătoasă se extinde la peste 500.000 de beneficiari / Ministrul Educaţiei: Ţinta este ca, în 2029, să ajungem să oferim masa caldă la toţi beneficiarii primari 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
SONDAJ | Criteriile consumatorilor în alegerea fructelor sunt, în ordine: cumpărarea fructelor de sezon, prețul acestora și originea produselor 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Peste 3,36 miliarde de ambalaje au fost returnate de români într-un an prin sistemul RetuRO 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cum să faci o friptură suficient de bună pentru Gordon Ramsay / Un bucătar amator a reușit să obțină un feedback copleșitor de la renumitul chef, într-o postare pe rețelele sociale în care prepară o friptură perfectă 28 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
EXCLUSIV. Ce conține propunerea Slovaciei – susținută și de România – care vizează limitarea puterii marilor retaileri în UE: „Fermierii trebuie să fie într-o poziție de negociere mai puternică față de cei care stabilesc prețurile” / Reacția ministrului Florin Barbu 28 ianuarie Aura Alexa Ioan Otilia Serescu 1 comentarii
Județul din România care este mai puțin afectat de criza cartofilor / „Putem spune că la unele culturi au fost înregistrate ușoare scăderi ale producțiilor medii” 28 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Madrid Fusion: IA va fi folosită în realizarea meniurilor restaurantelor pentru a îmbunătăți rentabilitatea costurilor 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Apicultorii europeni protestează împotriva importurilor de miere frauduloasă/ În Madrid, manifestația are loc în fața Reprezentanței Comisiei Europene, acuzată că „i-a abandonat pe apicultorii din Europa și pe consumatori” 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Managerii români estimează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul 28 ianuarie Redacția 0 comentarii