Cum au afectat inflaţia şi recesiunea obiceiurile alimentare ale argentinienilor/Consumul de carne de vită a scăzut considerabil 23 iunie Redacția 0 comentarii
Cum să îți alegi corect ce ulei de măsline cumperi în vacanța din Grecia. Zece sfaturi de la Cătălin Adam, președintele Asociației Degustătorilor Autorizați de Ulei de Măsline 22 iunie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta? Am putea ajunge curând să-i lăsăm pe copii să se injecteze pentru a scăpa de probleme / Asta ne-ar putea falimenta sistemul medical – The Telegraph 21 iunie Redacția 0 comentarii
Cele mai ucigătoare alimente. Le găsim în magazine, dar ar trebui evitate pe cât de mult posibil 18 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Retailul și industria alimentară, în topul domeniilor care angajează studenți și elevi pe timpul verii 18 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cine controlează cu adevărat hrana și apa lumii? Iată cele mai importante 6 teme din noul documentar „The Grab” / Schimbările climatice ar putea susține agricultura Rusiei, iar mercenarii ocupă terenuri în Africa 18 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Studiu recent: cele mai sănătoase 5 alimente din lume. La unele dintre ele putem avea ușor acces 16 iunie Redacția 7 comentarii
Cine a deschis primul restaurant din lume și cum a evoluat servitul clienților la masă 15 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cine sunt actrițele și prezentatoarele TV din România care au scris cărți de bucate? Laura Cosoi, cea mai prolifică autoare 15 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
ANALIZĂ: Consumul de ciocolată artizanală în România s-a dublat în ultimii doi ani / Țara produce mai puțin de 10% din necesarul său anual de ciocolată 14 iunie Redacția 0 comentarii
In bio veritas? Cine produce cel mai mult vin biologic în lume. Liderii agriculturii bio 13 iunie Redacția 0 comentarii
Producătorii europeni de lactate și carne de porc se tem de măsurile pe care le-ar putea lua China după ce UE a introdus tarife la automobile electrice importate din statul asiatic 13 iunie Redacția 1 comentarii
Statele membre UE aprobă interzicerea bisfenolului A în materialele care intră în contact cu produsele alimentare / O evaluare științifică arată că BPA a avut „efecte nocive potenţiale asupra sistemului imunitar” 12 iunie Redacția 0 comentarii
Studiu recent. Uleiuri de măsline din Italia și Spania, dar și alte uleiuri vegetale, depistate ca având particule de plastic 12 iunie Redacția 0 comentarii
A fost înființat Institutul Internațional al Jambonului / Un nou focar de Pestă Porcină Africană, în Germania / Șanse ca Euro 2024 să crească cererea de fripturi, ciolane și cârnați – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 23 11 iunie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Un nou studiu arată că alimentele ultraprocesate pe bază de plante sunt legate de bolile de inimă și de moartea timpurie 11 iunie Redacția 0 comentarii
Deficitul de experți în ameliorarea plantelor ar putea avea un impact asupra securității alimentare globale 11 iunie Redacția 0 comentarii
Care sunt diferențele dintre rucola, păpădie și susai / Toate trei sunt comestibile și sunt folosite în special în salate 11 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
O criză ascunsă, post-Brexit: Fermierii britanici dezvăluie lupta lor dublă, cu schimbările climatice și sănătatea mintală 10 iunie Redacția 0 comentarii
Salmonella este vicleană: Iată ce trebuie să știți și ce trebuie să faceți pentru a vă feri de bacteria care îmbolnăvește milioane de oameni în fiecare an 10 iunie Redacția 0 comentarii
Unde trebuie să lași bacșiș în vacanță și cât. Dacă ajungi în China sau Japonia, să nu o faci pentru că îi jignești 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
STUDIU Ratele de cancer colorectal cresc semnificativ în rândul persoanelor cu vârsta de doar 10 ani / Oncolog: Nu știm cu adevărat de ce mai mulți tineri dezvoltă cancer colorectal acum, comparativ cu acum 30 sau 40 de ani 9 iunie Redacția 2 comentarii
Dulcis in fondo, dar moderat. Cum limităm zahărul când facem un desert și cu ce îl putem înlocui 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Model de business cu produse gourmet: Carnea de gâscă precum carnea de porc / Prosciutto, salam, mortadella, aspic, hamburger de gâscă 7 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Jumătate din pășunile planetei sunt compromise. Semnal de alarmă de la ONU privind riscurile la adresa securității alimentare și climatice 7 iunie Redacția 0 comentarii
Ministerul Agriculturii răspunde la problemele semnalate de apicultori pentru G4Food: De ce mai sunt folosite neonicotinoidele, ce măsuri sunt luate împotriva mierii false și ce obligații au fermierii 6 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Micii producători din Maramureș se declară mai puțin afectați de limitarea adaosului comercial la produsele românești / Producătorii mai mari au păreri împărțite 5 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România ar putea distorsiona activitatea agri-food / Horațiu Buzgău, Allu: Intermediarii își vor asuma, într-un caz fericit, doar o parte din cost. Costurile, suportate de producători 5 iunie Adrian Popa 1 comentarii
Kievul sacrifică o parte din agricultură pentru apărare: Fortificațiile construite în Ucraina îi afectează serios pe fermieri / Un agricultor și-a deminat singur o parte din teren, iar alții refuză să oprească muncile câmpului 5 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Lidl vrea să atragă mai mulți clienți la raioanele de carne din SUA / Focar de pestă porcină africană în Coreea de Sud / Germania a importat în 2023 cu 9% mai mulți porci decât în 2022 – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 22 5 iunie Tiberiu Abraham 0 comentarii
China amenință că va ținti sectorul aviatic și fermierii din UE dacă războiul comercial cu Bruxelles-ul se agravează 3 iunie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns celebrele tarte portugheze „Pastel de nata” să fie produsul de patiserie preferat la Bruxelles: „Ocupă un loc special în istoria Europei” 2 iunie Redacția 0 comentarii
„Un fel de magie”: Vești bune pentru iubitorii de brânzeturi. La Paris se deschide primul „Musée du Fromage” 1 iunie Redacția 0 comentarii
Azi îl vedem în meniu și nu e! Epopeea bibanului care nu prea e nici de Marea Neagră, nici românesc 31 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Proiecte noi pe piața restaurantelor din București: Marriott investește 1,4 milioane de Euro în noul restaurant OLEA / City Grill renovează restaurantele din Otopeni / Radisson Blu Hotel Bucharest deschide Nami Beach Club & More 30 mai Ioan Radu 0 comentarii
Comerţul bilateral România – Brazilia a oscilat în jurul valorii de 700-750 mil. de dolari / Ambasador: Comerţul dintre România şi America Latină este de 1,5 miliarde de dolari, foarte scăzut / Importăm din Brazilia hrană pentru animale, zahăr, cafea sau carne de vită 30 mai Redacția 0 comentarii
INFOGRAFIC: Unde se găsesc cea mai ieftină și cea mai scumpă pizza Margherita din România / Prețul mediu al acestui preparat este de 31 de lei în țară 29 mai Lavinia Liscan 0 comentarii
Sezonul grătarelor scumpește carnea de porc, în Estul Europei / Canadienii se tem de pesta porcină africană / Ce ar trebui făcut pentru sector – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 21 28 mai Redacția 0 comentarii
Financial Times: Investitorii instituționali pariază tot mai mult pe terenurile agricole / Terenul agricol, randament mai bun decât aurul în ultimii 20 de ani 27 mai Redacția 0 comentarii
Radu Bozocea, expert în drepturi de proprietate intelectuală: Putem înregistra și proteja anumite rețete culinare / Dacă nu o facem, alții pot folosi o marcă similară sau identică, ceea ce poate genera confuzie în rândul consumatorilor și pierderea clienților 27 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Substanţele nutritive care pot încetini îmbătrânirea creierului / Ce au descoperit oamenii de ştiinţă într-un nou studiu 26 mai Redacția 0 comentarii
Grâul, noul gaz? Moscova își extinde controlul asupra producției rusești de cereale în condițiile în care prețurile cresc / Cel mai important trader privat din Rusia, afectat de disputele cu statul 26 mai Redacția 0 comentarii
Scrapia, boala care amenință exportul de ovine vii / Ce este genotiparea și de ce majoritatea oierilor o resping 26 mai George Mănescu 0 comentarii
Care sunt alimentele ultraprocesate pe care trebuie să le eviți cel mai mult, potrivit unui studiu făcut de-a lungul a 30 de ani 25 mai Redacția 0 comentarii
Producătorii de îngheţată, dezamăgiţi de vânzările din lunile de vară / Schimbările climatice nu stimulează consumul 24 mai Redacția 0 comentarii
Eșec al autorităților române în combaterea Pestei Porcine Africane, la porcii domestici / România, locul doi la numărul de focare, în 2023, dublu față de anul precedent – raport EFSA 24 mai George Mănescu 0 comentarii
Pastramă de cerb expediată din Arad în Marea Britanie / De unde provine carnea pentru prepararea produselor vânătorești? 23 mai George Mănescu 0 comentarii
Provocarea de sănătate cu care se confruntă brutarii de pretutindeni / Cum poate fi redus riscul de apariție al astmului brutarului 23 mai Redacția 0 comentarii
Cum poate aplica fiecare principiile blue zone ca să trăiască mai bine, mai mult și mai sănătos 22 mai Mihaela Găneț 1 comentarii