Alimentele sănătoase pe care ar trebui să le eviți pe măsură ce îmbătrânești, potrivit specialiștilor

alimente, imbatranire, evitare, dieteticieni Sursa foto: PxHere

Pe măsură ce îmbătrânim, nevoile noastre alimentare se schimbă, necesitând mai mult din anumite substanțe nutritive și mai puțin din altele. Dieteticienii recomandă prudență cu anumite alimente, în special dacă luați medicamente, transmite publicația Huffington Post. O precauție surprinzătoare este grepfrutul. Deși este bogat în vitamina C, grepfrutul poate interacționa negativ cu medicamente precum statinele și anticoagulantele precum warfarina.

Compușii furanocumarine din grepfrut interferează cu enzimele hepatice care metabolizează aceste medicamente, ducând la niveluri potențial periculoase de medicamente în organism.

Grepfrutul nu este singurul aliment care trebuie supravegheat. Alimentele bogate în vitamina K, precum varza și spanacul, pot interfera cu anticoagulantele prin favorizarea coagulării sângelui, contracarând efectele medicamentelor. Consecvența aportului de vitamina K este crucială pentru cei care iau astfel de medicamente, pentru a menține o doză stabilă și eficacitatea medicamentului.

În plus, adulții în vârstă ar trebui să limiteze consumul de alcool din cauza declinului funcției hepatice și a metabolismului mai lent al alcoolului, crescând riscul de toxicitate legată de alcool și de interacțiuni adverse cu medicamentele.

Alimentele procesate, inclusiv mâncarea de tip fast food, mesele gata preparate, gustările ambalate și băuturile zaharoase, ar trebui, de asemenea, limitate. Aceste alimente înlocuiesc adesea opțiuni mai nutritive și sunt asociate cu riscuri mai mari de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, anxietate, depresie, obezitate, calitate slabă a somnului și mortalitate crescută. De obicei, alimentele procesate sunt sărace în nutrienți esențiali și bogate în aditivi, ceea ce duce la o calitate generală mai slabă a dietei.

În cele din urmă, deși aceste orientări dietetice pot ajuta, este întotdeauna mai bine să consultați un furnizor de servicii medicale. Aceștia pot oferi sfaturi personalizate cu privire la interacțiunile alimentelor cu medicamentele și pot contribui la asigurarea satisfacerii nevoilor nutriționale fără a compromite sănătatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *