Ce să mănânci ca să transpiri mai puțin. O listă de alimente care se digeră cel mai ușor

alimente împotriva transpiratiei ce sa mancam ca sa nu transpiram alimente cu calorii negative alimente cu zero calorii alimente fara calorii foto: pexels.com

E normal, e sănătos, e util să transpiri, mai ales când e foarte cald. Dar anumite alimente ne fac să transpirăm mai mult, în timp ce altele limitează acest fenomen. Există alimente împotriva transpirației excesive?

Transpirăm pentru că, atunci când digerăm, corpul consumă energie. Totodată, inima pompează mai mult sânge pentru ca organismul să poată face față acestui consum. Prin urmare, temperatura corporală crește ușor și astfel se declanșează transpirația. Pe cale de consecință, atunci când e foarte cald sunt recomandate alimentele cele mai ușor de digerat.

Conform unei liste oferite de publicația italiană de specialitate https://www.pazienti.it, primul aliat împotriva transpirației excesive este, paradoxal, apa. Apa băută la temperatura camerei, nu de la frigider. Aceasta ajută să te menții hidratat, iar hidratarea reglează temperatura internă, fapt care reduce transpirația.

Alimentele fără calorii sau cu calorii extrem de puține

După apă, ne fac să transpirăm mai puțin alimentele fără calorii. Există. Alimentele fără calorii sau cu foarte puține calorii sunt alimentele extrem de bogate în apă și fibre, dar care conțin și micronutrienți importanți.

Cu alte cuvinte, alimentele cu puterea mare de sațietate, care „umplu” dar nu eliberează energie, sau eliberează extrem de puțină. Și aduc un aport de substanțe utile metabolismului și corpului în general. În mod evident, aparțin categoriei alimentelor vegetale.

Pe primul loc, castraveții și țelina, care eliberează sub 20 kcal pentru 100 de grame de produs. A treia în clasament, conopida, sub 30 kcal. Urmează, după ele: broccoli, varza, varza de Bruxelles, varza roșie, ridichile, rucola, spanacul, ardeii, vinetele, ciupercile.

Fructele au un potențial energetic ceva mai mare dar sunt mai mult decât binevenite cele care conțin multă apă și fibre: pepene galben și pepene roșu, struguri, fructe de pădure.

Alimentele bogate în calciu

Calciul este un element care ajută și el la reglarea temperaturii interne. Prin urmare, toate alimentele bogate în calciu ajută contra transpirației excesive: iaurt, lapte, brânzeturi proaspete, dar și fasole sau migdale.

Alimente bogate în vitamina B

Aceasta este o vitamină fundamentală pentru reglarea funcționării metabolismului, reducând activitatea glandelor sudoripare. Prin urmare, pot ajuta când e foarte cald nucile, pâinea, peștele, salvia, toate bogate în vitamina B.

Ceaiurile

Nu neapărat calde, dar nici reci de la frigider, ci la temperatura camerei: ceai verde, hibiscus, mentă, sunt printre cele mai eficiente în acest sens.

Unele cereale

Secară, orz, ovăz, hrișcă – sunt toate alimente bogate în vitamina B, în măsură să limiteze transpirația. Conțin și cantități foarte limitate de grăsimi, deci se digeră ușor, fapt care indirect reduce și el transpirația.

Uleiul de măsline

Un aliat prin definiție al digestiei, uleiul de măsline stimulează metabolismul – corpul „luptă” mai puțin cu alimentele și transpiră mai puțin.

Alimentele bogate în magneziu și potasiu

Mai precis, bananele, dovlecii, spanacul, soia, migdalele, roșiile, gutuile, cartofii americani.

La polul opus sunt alimentele care îngreunează digestia și sporesc procesul de transpirație: ceaiul negru, cafeaua, ciocolata, ceapa, usturoiul, mâncăturile picante, sărate, dulci și cele excesiv de grase.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *