Siguranţa alimentară este rezultatul unui efort colectiv: autorităţi, profesionişti din industrie, cercetători şi consumatori, a afirmat, sâmbătă, dr. Alexandru Bociu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), de Ziua Internaţională a Siguranţei Alimentare, sărbătorită anual pe 7 iunie, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
“Siguranţa alimentară este rezultatul unui efort colectiv: autorităţi, profesionişti din industrie, cercetători şi consumatori – cu toţii avem un rol esenţial. Împreună, prin educaţie şi prevenţie, putem construi un sistem alimentar de încredere, în beneficiul tuturor”, a spus preşedintele ANSVSA, într-o postare pe pagina de Facebook a Autorităţii.
Potrivit instituţiei, în fiecare an, la data de 7 iunie, este marcată Ziua Internaţională a Siguranţei Alimentare, un prilej de a reafirma angajamentul comun pentru protejarea sănătăţii publice prin asigurarea alimentelor sigure şi de calitate.
Tema din acest an, “Siguranţa alimentelor: Ştiinţa în acţiune”, evidenţiază rolul esenţial al ştiinţei în prevenirea contaminării alimentelor şi în protejarea sănătăţii consumatorilor.
Cercetarea ştiinţifică, evaluarea riscurilor şi implementarea tehnologiilor moderne sunt instrumente fundamentale în garantarea siguranţei alimentare, mai arată ANSVSA.
ANSVSA continuă să susţină un parteneriat activ cu toţi actorii implicaţi – autorităţi, producători, comercianţi şi consumatori – în efortul comun de a menţine şi a ridica standardele de siguranţă alimentară. Prin acţiuni constante de educare, măsuri preventive şi controale stricte, ANSVSA garantează că alimentele care ajung pe mesele românilor respectă cele mai înalte norme de siguranţă şi calitate la nivel internaţional.