Adam Sheet este un biotextil impermeabil realizat din reziduuri de mere

adam sheet, mere, resturi de mere, material

Studioul japonez de design Sozai Center a creat Adam Sheet, un biomaterial lavabil și rezistent la zgârieturi, realizat din resturi de mere amestecate cu bioplastic, transmite publicația Dezeen.

Shotaro Oshima, fondatorul studioului, și echipa sa au creat materialul cu nuanțe pământii folosind reziduuri de mere recuperate din prefectura japoneză Aomori – una dintre cele mai importante zone de producție de mere din țară.

Adam Sheet este un material translucid și pestriț, realizat din „fiecare parte” a fructelor: pulpa, coaja, semințele și coada.

Sozai Center a măcinat merele într-o pulbere fină, care este mai întâi ajustată la conținutul corect de umiditate și zahăr, potrivit lui Oshima. După aceasta, pulberea a fost combinată cu o cantitate mică de policlorură de vinil (PVC) bio.

„Aproape 87% din foaie este făcută din reziduuri pure de mere”, a declarat Oshima, care a precizat pentru Dezeen că materialul nu conține niciun fel de plastic derivat din produse petroliere.

adam sheet, mere, resturi de mere, material
Portofel realizat din Adam Sheet.

Designerul a comparat procesul de producție sezonier cu fabricarea vinului și a explicat cum culoarea materialului „variază de la an la an, în funcție de umiditatea și conținutul de zahăr al lotului de mere”. „Culoarea foilor reflectă aceste schimbări”, a adăugat el.

Denumită în mod jucăuș după mărul lui Adam, Adam Sheet a fost concepută ca răspuns la volumul mare de deșeuri de mere generate în fiecare an în prefectura Aomori – un lucru despre care Oshima a spus că a devenit o „mare problemă”.

Materialul impermeabil este lavabil la mașină și rezistent la zgârieturi, potrivit lui Oshima.

Cu toate acestea, fiind fabricat dintr-un amestec de deșeuri alimentare și bioplastic, este posibil ca Apple Sheet să fie dificil – dacă nu imposibil – de reciclat.

Sursa foto: Sozai Center

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *