Vrei un metabolism mai rapid? Medicii spun că la micul dejun ar trebui să renunți la aceste alimente „cu calorii goale”

alimente, metabolism, mic dejun, dieta

Când vine vorba de un stil de viață sănătos este important să urmărești impactul pe care dieta ta îl poate avea asupra organismului tău. Alegerile pe care le faci la micul dejun sunt importante, deoarece pot da tonul pentru restul zilei, iar în timp pot avea un impact considerabil asupra stării generale de bine. Nu toate alimentele pentru micul dejun sunt egale când vine vorba de impactul lor asupra metabolismului. Pentru a lămuri acest subiect, publicația SheFinds a vorbit cu expertul în sănătate Dr. Paul Daidone.

Este important să subliniem conceptul de „calorii goale”, potrivit lui Dr. Daidone. Alimentele cu calorii goale, după cum explică el, „furnizează energie în primul rând prin grăsimi și zaharuri adăugate, dar nu au nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele, proteinele și fibrele”. În timp, acest lucru poate avea un impact negativ asupra metabolismului oamenilor.

Potrivit lui Daidone, printre cele mai rele alimente cu calorii goale consumate la micul dejun se numără: cerealele cu zahăr adăugat, produsele de patiserie procesate, pâinea albă și gemul, iaurturile îndulcite, vafele și clătitele.

1. Cereale cu zahăr adăugat

Pentru început, Dr. Daidone avertizează în legătură cu cerealele cu zahăr adăugat, în special cele pentru copii. „Multe cereale sunt bogate în zaharuri adăugate și sărace în fibre și proteine”, avertizează el. „Consumul unei cantități mari de zahăr poate duce la vârfuri ale nivelului de zahăr din sânge și de insulină, ceea ce, în timp, poate duce la rezistență la insulină”, explică el. Această rezistență este asociată cu o scădere a ratei metabolice și cu o creștere a depozitelor de grăsimi.

2. Produse de patiserie procesate

De la gogoși la merdenele, produsele de patiserie procesate sunt un element de bază la micul dejun pentru mulți oameni, dar oferă puține în ceea ce privește valoarea nutritivă. Aceste produse „sunt pline de făinuri și zaharuri rafinate, provocând vârfuri rapide ale glicemiei, urmate de căderi”, potrivit lui Daidone. Astfel de fluctuații vă sabotează metabolismul.

3. Pâine albă și gem

Pâinea albă cu dulceață sau gem, o combinație care trebuie evitată la micul dejun.

Pâinea cu gem este un mic dejun simplu, dar gustos. Cu toate acestea, nu este lipsit de riscuri pentru sănătate, mai ales atunci când este aleasă pâinea albă. Daidone atrage atenția asupra capcanelor acestui duo obișnuit la micul dejun. „Această este, în esență, o combinație de carbohidrați rafinați și zahăr”, explică el. „În timp, o dietă bogată în aceste tipuri de carbohidrați poate duce la rezistență la insulină, afectând negativ metabolismul.”

4. Iaurturile preîndulcite

În timp ce iaurtul poate fi o opțiune nutritivă pentru micul dejun, Daidone recomandă prudență atunci când vine vorba de varietățile preîndulcite. „Multe iaurturi preîndulcite conțin o cantitate mare de zahăr adăugat”, notează el. „Este mai bine să alegeți iaurt simplu și să adăugați propriile fructe pentru îndulcire pentru a evita această capcană.” Alegeți iaurtul grecesc bogat în proteine pentru o opțiune sănătoasă.

5. Vafe și clătite refrigerate

În ciuda comodității lor, vafele și clătitele oferă puține alte lucruri. Dr. Daidone explică faptul că aceste produse „conțin adesea făină rafinată și grăsimi trans, cu puține fibre sau proteine”, ceea ce duce la creșterea apetitului și la supraalimentare.

Din fericire, există o mulțime de alimente sănătoase cu care puteți să le înlocuiți pe cele de mai sus.

Pentru a susține un metabolism sănătos, Dr. Daidone recomandă să vă concentrați pe opțiunile pentru micul dejun dense în nutrienți, care oferă un echilibru între carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase.

„Opțiuni precum pâinea prăjită integrală și avocado, fulgi de ovăz cu nuci și fructe de pădure sau o omletă de ouă și legume pot oferi energie susținută și nutrienți esențiali”, sugerează el. Asocierea micului dejun cu o activitate fizică consistentă și menținerea hidratării pe tot parcursul zilei, concluzionează el, poate sprijini și mai mult funcția metabolică generală.

Sursa foto: Pixabay/Foundry

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *