Rețetele Juanitei | Ciorbă de fasole verde cu cartof dulce și legume/ Se acrește cu iaurt

ciorba de fasole verde se poate mânca și rece Foto: G$food

Pentru că a venit deja căldura, i-a venit rândul ciorbei de fasole verde, mai ales că acum o găsim și în piață. Acum e perioada în care fasolea verde, e proaspătă, și fără ațele care ne enervează când o curățăm.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

Jumătate de kg de fasole verde

2 cartofi dulci

2 morcovi

1 păstârnac

1 ceapă

O legătură de pătrunjel verde sau mărar

2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin

Două linguri de pasță de roșii

O mână de fidea (opțional)

Sare, piper, boia dulce

1 păhărel de iaurt grecesc.

Preparare ciorbă de fasole verde

Am tăiat ceapa și rădăcinoasele mărunt și le-am călit 10 minute în câteva linguri de ulei de măsline . Am curățat cartofii și fasolea și le-am tăiat în bucățele de mărimea unui dumicat.

Am pus legumele în 2 litri de apă, am adăugat cartofii și fasolea și am fiert 15 minute. Nu uitați de sare și piper. Trebuie încercați cu furculița. Cartofii să fie moi și fasolea al dente. Se adaugă pasta de roșii, boiaua, dacă e cazul și fideaua și se mai dă un clocot-două, până e gata fideaua. Înainte de a stinge focul punem și verdeața.

La final punem iaurtul sau îl adăugăm separat în ciorbă când o servim. Dacă îl puneți în ciorba fierbinte îl temperați înainte. Se pune iaurtul într-un castron mai mare și se toarnă deasupra câte un polonic de zeamă de ciorbă fierbinte, până ciorba și zeama dreasă ajung la aceeași temperatură. Se răstoarnă zeama cu iaurt în oală.

Merge și cu un ardei iute lângă și o felie de pâine proaspătă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *