Pide cu carne tocată, „pizza” turcească ce merită încercată acasă / Se pot servi simple sau cu iaurt grecesc alături

Rețetă de pide turcești Sursa foto: G4Food

Inspirate din bucătăria tradițională a Anatoliei, pidele cu carne tocată sunt un preparat savuros și ușor de făcut acasă. Cu o formă alungită și o umplutură condimentată, aceste „bărci” din aluat sunt alternativa perfectă la pizza, mai ales pentru cei care caută ceva nou și consistent pentru masa de prânz sau cină.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -
Rețetă de pide turcești
Sursa foto: G4Food

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină

  • 250 ml apă călduță

  • 1 pliculeț drojdie uscată (7 g)

  • 1 linguriță zahăr

  • 1 linguriță sare

  • 2 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g carne tocată de vită sau amestec

  • 1 ceapă mare, tocată fin

  • 1 ardei gras (opțional), tocat mărunt

  • 2 roșii bine coapte sau 2 linguri pastă de roșii

  • sare, piper, boia dulce, chimion (după gust)

  • pătrunjel proaspăt tocat

  • opțional: fulgi de ardei iute

Mod de preparare:

  1. Aluatul: Se activează drojdia în apă călduță cu zahărul. După 10 minute, se adaugă făina, sarea și uleiul. Se frământă până se obține un aluat moale și elastic. Se lasă la dospit timp de o oră, într-un bol acoperit.

  2. Umplutura: Într-o tigaie, se călește ceapa cu ardeiul, apoi se adaugă carnea. Când este aproape gata, se pun roșiile date pe răzătoare sau pasta de roșii, apoi condimentele. Se lasă la răcit, apoi se adaugă pătrunjelul tocat.

  3. Formarea pidelor: Aluatul dospit se împarte în 4–6 bucăți. Fiecare se întinde sub formă ovală. Se pune umplutura în mijloc, lăsând marginile libere. Acestea se rulează ușor spre interior și se ciupesc la capete, formând „bărcuțe”.

  4. Coacerea: Se așază în tavă, pe hârtie de copt, și se coc în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20–25 de minute. Se pot unge marginile cu gălbenuș de ou pentru un aspect lucios.

Rețetă de pide turcești
Sursa foto: G4Food

Sugestie de servire: Pidele se pot servi simple sau cu iaurt grecesc alături. Unii le preferă și cu un ou crud spart deasupra cu 5 minute înainte de finalul coacerii, în stil turcesc autentic.

Rețetă de pide turcești
Sursa foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *