Avocado este singurul fruct din lume care conține grăsimi sănătoase benefice pentru organism. Înlocuirea grăsimilor nesănătoase cu grăsimi bune este recomandată, deoarece acestea aduc beneficii fără a crește nivelul colesterolului LDL (rău). Potrivit Organizației Mondiale a Avocado, organismul are nevoie de o anumită cantitate de grăsime dietetică pentru a facilita absorbția nutrienților. Xavier Equihua, CEO al acestei Organizații, explică: „Grăsimile bune nu cresc nivelul colesterolului LDL. De aceea, avocado este o opțiune perfectă: o treime dintr-un avocado mediu conține 6 grame de grăsime naturală și sănătoasă.”
În același timp, este o fructă extrem de versatilă, se poate consuma crudă, coaptă sau inclusă în preparate gătite. Dă gust bun oricărei farfurii și satură.
Ingrediente
Avocado copt (jumătate de avocado de persoană)
200 de gr de brânză ușor de gratinat (feta, cheddar, telemea etc)
200 de gr de roșii cherry bine coapte
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare, piper, cimbru.
Preparare avocado cu brânză la cuptor
Într-o tavă se roșiile cherry cu usturoiul în coajă, se stropesc cu ulei de măsline, sare, piper și cimbru și se bagă la cuptorul încins la 220 de grade. Se lasă 10 minute, apoi se scoate tava, se elimină cojile de roșii, se stoarce usturoiul din coajă. Se taie cu un cuțit și se amestecă.
Se umplu jumătățile de avocado cu roșiile cu usturoi, apoi cu un strat de brânză rasă sau fărâmată și se presară piper și cimbru la final. Se introduc jumătățile de avocado umplut în tavă și se coc timp de 15 minute la 180°C.
Citește și
Ce se întâmplă în corpul tău când consumi avocado în mod regulat / Efectele sunt surprinzătoare