Trei zile de târg, artă, muzică şi voie bună la Iarmaroc la sat, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca (4-6 iulie)/ „Vizitatorii vor putea degusta bucate din ingrediente locale, reţete tradiţionale, fără fast-food”

targ, bunatati traditionale, iarmaroc la sat, cluj napoca Foto: Iarmaroc.com

Clujenii dar şi turiştii sunt invitaţi, în 4-6 iulie, la un eveniment care promite trei zile de târg, artă, muzică şi voie bună, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, transmite Agerpres.

“Între 4 şi 6 iulie, IARMAROC la Sat – Festivalul Creaţiei şi Artelor se întoarce în Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca pentru cea de-a doua ediţie. Timp de trei zile întregi, de dimineaţă până seara (10:00 – 21:00), tragem aer curat în piept, stăm pe pături, ascultăm muzică live, gustăm din bucăţele gătite la foc domol şi descoperim obiecte făurite cu rost, de oameni pricepuţi din toată ţara. IARMAROC la Sat nu-i un festival cu nebunie, e un loc de stat, de respirat şi de împărtăşit, între prieteni, în familie, cu copii, cu bunici, cu căţel”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de organizatori.

Potrivit sursei citate, anul acesta, IARMAROC la Sat întruneşte peste 100 de creatori autohtoni, 60 de instalaţii şi expoziţii de artă, 40 de ateliere pentru copii şi adulţi, peste 15 concerte acustice, 10 DJi la discotecă pe vinil, piaţă de viniluri, proiecţii de film, spectacole de teatru, plus câteva surprize care nu pot fi povestite, trebuie trăite.

Scena acustică va crea un cadru intim unde publicul şi artistul nu sunt separaţi de garduri, ci sunt unul lângă altul. Această scenă îşi propune să devină o platformă de expunere pentru artiştii în ascensiune, oferind şansa tinerelor talente să cânte alături de nume consacrate, complet acustic, în faţa unui public cald şi atent.

Târgul reuneşte peste 100 de creatori, care nu vin cu mâna goală, ci cu obiecte de artă, bunuri de folosinţă, cosmetice şi produse gourmet, toate făurite cu grijă şi pricepere în mod sustenabil şi în serii mici, numai bune de luat acasă, de testat sau chiar de creat în cadrul atelierelor potrivite pentru toate vârstele.

“Pentru mine, IARMAROC la Sat înseamnă să strângi la un loc lucruri făcute bine, de oameni pasionaţi de ce fac, într-un cadru în care totul e pus laolaltă cu grijă. Încercăm să construim un loc în care fiecare om se simte bine primit, copilul poate să alerge, părintele poate să respire, iar muzica se aude curat, însufleţit; o experienţă sinceră, construită în jurul creaţiei, a naturii şi a comunităţii. Cred că, dacă pui inima şi grijă în ce faci, oamenii simt asta, nu e nevoie de alte explicaţii. Nu ne-am propus niciodată să fim cel mai mare festival. Vrem să fim o întâlnire sinceră, vie, între artişti, creatori, public şi tradiţii. Iar când vezi zâmbete tăcute în hamac, copii care nu vor să plece şi artişti care rămân şi după concert, ştii că se leagă ceva bun.”, declară, citat în comunicat, Emilian Vasi, fondator IARMAROC.com şi coordonator IARMAROC La Sat.

Vizitatorii vor putea degusta bucate din ingrediente locale, reţete tradiţionale, fără fast-food. În plus, vinurile locale şi berile artizanale realizate de producătorii din regiunea Transilvaniei în cele două curţi dedicate lor.

Pentru IARMAROC la Sat din 2025, organizatorii au pregătit activităţi diverse şi pentru toate vârstele, de la zecile de standuri de producători din toată ţara, până la concerte complet acustice şi ateliere de artă, de creaţie şi de sustenabilitate.

Proiectul a luat naştere din dorinţa de a crea un spaţiu unde creativitatea umană este mai importantă decât producţia în masă şi tradiţiile sunt duse mai departe de la o generaţie la alta.

În prezent, este un sprijin de încredere pentru 350+ de creatori în platformă, 1.200+ de creatori pe lista de aşteptare, 10.000+ de produse autentice create la noi în ţară şi 116.000+ de susţinători ai proiectului în anul 2024 – cu o creştere de 65% faţă de anul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *