Două unităţi alimentare temporar închise și amenzi de 55.000 de lei în urma controalelor efectuate de comisarii pentru protecţia consumatorilor în București

Două unităţi alimentare temporar închise și amenzi de 55.000 de lei, control anpc FOTO: Facebook/ANPC

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi de 55.000 de lei în urma unor controale realizate miercuri la trei societăţi cu puncte de lucru în Bulevardul Timişoara şi, respectiv, Bulevardul Iuliu Maniu, şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor la Sushi Torry şi Patiseria Ioanid.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru protecţia Consumatorilor (ANPC), în data de 23 aprilie 2025, comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Sector 6, sub coordonarea preşedintelui ANPC, Cristian Popescu Piedone, au desfăşurat o serie de controale operative la Ristro Brand – Sushi Torry, cu punct de lucru în Bld Timişoara nr. 26, MBA Jewellery, cu punct de lucru în Bld Timişoara nr. 26, şi Ali-Crist Impex – Patiseria Ioanid, situată în B-dul Iuliu Maniu, nr. 220, transmite Agerpres.

În urma controalelor, au fost aplicate amenzi în valoare de 55.000 lei şi s-a dispus oprirea temporara a prestării serviciilor pana la remedierea deficienţelor la operatori economici: Sushi Torry şi Ali-Crist Impex – Patiseria Ioanid.

Deficienţele identificate au fost: spaţiu de lucru neigienizat corespunzător: paviment murdar, plafon pătat, cu infiltraţii, piese (biscuiţi) lipsă, guri de aerisire neprotejate, cu depuneri masive de praf; echipamente de bucătărie uzate, deteriorate, cu instalaţia electrică expusă/neprotejată, neigienizate (malaxoare, bandă tip tunel pentru covrigi) cuptoare, grill şi tăvi cu depuneri de grăsime arsă; hote cu depuneri de grăsime şi grile de protecţie lipsă; echipamente frigorifice cu chedere deteriorate, ventilatoare murdare, grilaje ruginite; ustensile de bucătărie neprofesionale, utilizare bureţi de sârmă, recipiente deşeuri menajere fără capac; produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără a fi păstrate la temperatura recomandata de producător; diferenţe de gramaj la produsele comercializate, cântărite prin sondaj; lipsă verificare metrologică la cântarele din spaţiul de lucru; lipsa autorizaţiei de funcţionare eliberată de Primăria Sector 6, lista meniu incompletă (fără aditivi, valori nutriţionale, alergeni, cantitate la unele produse); peşte cu eticheta ataşată cu data de 16.04.2025; produse congelate depozitate la temperatura mediului ambiant; somon cu eticheta ataşată cu data de 16.04.2025.

De asemenea, în urma controlului realizat la MBA Jewellery au fost identificate la comercializare cercei şi coliere ce prezentau elemente similare cu cele utilizate de branduri consacrate. Au fost sigilate trei bucăţi (9,18 grame) în vederea prezentării la DMP pentru expertizare. În plus, a fost înmânată invitaţie şi au fost solicitate documente suplimentare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *