A muncit zece ani în Statele Unite, pornind de la joburi mărunte (vânzător, parcagiu, bucătar de linie într-un restaurant fast-food) până la funcţia de front-manager al unui hotel important din New Jersey, front-managerul avand responsabilităţi în zona de intrare a hotelului. Ca băiatul să poată pleca prima oară în America, în cadrul unui program pentru studenţi numit ”Work and travel”/ ”Călătoreşte şi lucrează”, tatăl lui a fost nevoit să vândă doi tauri, potrivit unui reportaj publicat de revista-ferma.ro.
Bazele fermei au fost puse de părinți, Ioan și Otilia Chirilă, care au lucrat la Azomureș, dar după revoluție au recăpătat o parte din terenurile agricole și au început să practice agricultura pe cont propriu. Au cumpărat atunci primul tractor privat din sat.
Ferma familiei Chirilă s-a dezvoltat de la un an la altul. Ionel şi Ovidiu, fratele său, au cumpărat utilaje second-hand din Franţa, fiind mulţumiţi de preţul oferit şi de funcţionarea acestora. Le-au căutat pe internet, au consultat şi nişte prieteni din Hexagon şi au reuşit să găsească tractoare în stare bună de funcţionare, fiindcă proprietarii lor le îngrijiseră ca la carte. Fermierii noştri nu au accesat fonduri europene, deşi au încercat. Au fost descurajaţi de birocraţie.
Familia Chirilă crește vaci de lapte din rasa Bălțata Românească. ”Laptele îl livrăm unei firme de procesare din zonă, dar mai vindem şi oamenilor din sat. Nu mai găseşti o vacă prin curţile sătenilor. Când am plecat eu în America, era o cireadă a satului. Acum nu mai e. Consătenii mei şi-au vândut vacile. Noi avem singura fermă zootehnică din sat” a declarat Ionel Chirilă.
Citește reportajul integral pe revista-ferma.ro