Un nou robot de servire, dezvoltat cu tehnologie avansată, promite să schimbe modul în care funcționează restaurantele, cafenelele și bistrourile. Răzvan Anghelescu, Business Development Manager la Fresco Expert, a declarat pentru G4Food că acest roboțel inteligent este capabil să înlocuiască o mare parte din activitatea unui ospătar, facilitând fluxul operațional și îmbunătățind eficiența în locațiile HoReCa.
„Acest roboțel a fost creat pentru a fi un ajutor ospătarilor. Este un robot de servire, hosting și debarasare, care utilizează o hartă a fiecărei locații, configurată la instalare. Practic, el mapează restaurantul, cu toate mesele și locațiile intermediare, și poate transporta comenzile de la bucătărie la mese, precum și vesela utilizată înapoi către zona de spălare”, a explicat Anghelescu, prezent, în weekendul acesta la CoffeEast Festival, eveniment organizat la Hala Laminor, din Capitală.
Robotul poate transporta între 12 și 16 farfurii simultan, fără a necesita intervenția unui angajat. După livrarea preparatelor, robotul preia farfuriile murdare și le transportă direct către bucătărie, optimizând astfel timpul de lucru al personalului.
Acești roboți sunt recomandați în special pentru cafenele și bistrouri, dar și pentru restaurantele unde fluxul de personal trebuie eficientizat.
„Majoritatea restaurantelor pot beneficia de acest sistem, mai ales dacă au trasee bine stabilite. Robotul poate fi utilizat pentru a suplimenta personalul sau chiar pentru a prelua o parte din sarcinile unui ospătar”, a precizat Anghelescu.
Un alt avantaj important al acestui robot este sistemul său de navigare avansat. La început, se realizează cartografierea locației în momentul instalării, personalul este instruit și sunt stabilite punctele de încărcare ale robotului. Pentru locațiile care nu sunt perfect nivelate, robotul este echipat cu un modul de suspensie inovator, care previne vărsarea lichidelor și menține stabilitatea farfuriilor chiar și pe suprafețe înclinate de până la 10 grade.
Robotul este produs de o companie americană, cu fabricația realizată în Japonia.
„Acest modul de transport al lichidelor este o inovație unică pe piața roboților de servire și reprezintă un pas important în automatizarea industriei HoReCa”, adaugă Anghelescu.