Tot ce poți face cu un extractor electric. De ce merită să ai unul și cum se folosește

extractor de suc extractor de suc la rece de ce e util un extractor foto: freepik.com

Existau, cu decenii, deja, în urmă, niște aparate de tip centrifugă, din care ieșeau niște sucuri foarte bune. Se pretau mai mult sau mai puțin la orice combinație de fructe și legume, dar aveau o mare limită: o mare parte din componenta lor lichidă se pierdea, pulpa care rămânea era plină de suc. Nu erau eficiente, a fost practic un eșec centrifuga. Și tocmai în acest context de ineficiență a apărut, cu circa zece ani în urmă, noua generație de extractoare de suc. Sunt mult mai eficiente, reușind, în funcție de model, să extragă spre 100% din partea lichidă a fructelor și legumelor.

De ce ar fi util un extractor într-un setting ideal de dotări în bucătărie? Pentru că permite obținerea unui suc proaspăt, la moment, bogat în proprietăți, enzime și vitamine. Putem crea inclusiv propriile noastre combinații din fructe, legume, rădăcinoase, la care putem adăuga ierburi aromatice după bunul plac.

Și, ultimul dar nu cel din urmă argument, această tehnologie nu supraîncălzește ingredientele, în timpul extracției substanțele conținute în fructele și legumele folosite nu se modifică. Motiv pentru care mai este denumit și extractor de suc la rece. Sucurile extrase la rece sunt ideale în orice tip de dietă, dar cu atât mai mult pentru cine urmează principiile unei diete preponderent vegetale, echilibrate și corecte nutrițional.

A nu se confunda extractorul cu un simpplu blender. Mai putem face diferite shake-uri de băut din fructe și legume și cu ajutorul acestui tip de aparat, însă e vorba de rezultate mult diferite: blenderul rupe fibrele, deopotrivă solubile și însolubi, și amestecă partea solidă cu partea lichidă.

Cum se folosește extractorul pentru a profita la maxim de potențialul său

Este un aparat creat pentru a extrage sucul din fructe și legume crude. Metoda cea mai simplă este aceea de a spăla, cutăța și tăia tot ce vrem să folosim și a le avea la îndemână atunci când vrem să extragem sucul din ele. Este indicat să tăiem bucăți cât mai mici și să curățăm de coajă unele dintre fructe, cum ar fi citricele.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Introducem ingredientele apăsând ușor, fără a forța, cu accesoriul de formă mai mult sau mai puțin cilindrică din dotare și așteptăm: de o parte a aparatului se obține sucul extras, iar de cealaltă se adună resturile. Putem ușor observa cum acestea sunt în cantitate mult mai mică și mult mai uscate comparativ cu resturile rezultate din centrifuge de veche generație. Însă, spre deosebire de ele, extractoarele nu mărunțesc fibrele în aceeași măsură ca și vechile aparate cu centrifugă: multe dintre ele ajung în suc, iar din resturi, multe sunt fibre insolubile, în principal celuloză. Dacă vrem, putem folosi și această parte solidă în supe, creme sau diferite compoziții, cum ar fi clătite sau pancakes.

Recomandări generale legat de sucul la extractor și câteva combinații detox

Dar, există un dar: cei mai mulți nutriționiști recomandă să consumăm și fructe și legume crude în stare proaspătă, pentru un aport suficient de fibre. În același timp, indicațiile generale sunt de a nu amesteca mai multe fructe cu concentrație de carhohidrați mare. Ci, dimpotrivă, a combina un fruct mai dulce cu altele mai depurative și mai puțin calorice.

Iată zece idei de combinații pentru un suc proaspăt preparat fie la micul dejun, fie ca gustare între mese, propuse de publicația italiană greenme.it:

  • Mere, morcovi și țelină
  • Măr verde, țelină și castravete
  • Morcov, măr și ananas
  • Măr, lămâie și castraveți
  • Spanac, portocale, lămâie și măr verde
  • Sfeclă roșie, morcovi, lămâie și ghimbir
  • Spanac, varză, mere și țelină
  • Ananas, castravete, lămâie și pătrunjel
  • Mere, pere și țelină
  • Castravete, grapefruit, spanac, mentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *