Fulgii de ovăz la micul dejun pot fi o soluție, în special dacă preferăm să dormim câteva minute în plus, în loc să ne trezim devreme și să ne pregătim ceva consistent de mâncare.
Nu e nimic greșit aici, deoarece fulgii de ovăz s-a constatat că sunt surse foarte bune de nutrienți și fibre, ceea ce îi face un mic dejun perfect. Mai mult, dacă îi lăsăm la înmuiat de cu seară, dimineața vom avea timp suficient și pentru a mânca, și pentru a mai dormi câteva minute în plus. Dacă îți plac cu o notă de dulceață, atunci aici este rețeta potrivită pentru tine. Este ceea ce folosește Gwyneth Paltrow pentru a îndulci ovăzul lăsat la înmuiat peste noapte cu un singur ingredient. Este o metodă simplă, inteligentă și foarte potrivită pentru stilul de viață sănătos al actriței. Când Gwyneth își prepară rețeta preferată de ovăz, nu uită niciodată să adauge acest ingredient surprinzător și revigorant: suc de portocale, conform parade.com.
Ce face sucul de portocale în ovăz?
Adăugarea sucului de portocale nu transformă automat fulgii de ovăz într-o băutură fructată. Trucul urmează aceeași logică precum adăugarea cojii de lămâie în paste cremoase: oferă o notă subtilă de prospețime și echilibrează bogăția ingredientelor.
Gwyneth adaugă suc de portocale pentru a înviora aroma ovăzului, oferindu-i o aromă dulceagă de citrice, delicată. Acest lucru ajută la echilibrarea texturii cremoase a ovăzului, mai ales dacă acesta este înmuiat în lapte și alte produse lactate, precum iaurtul grecesc.
Cum să prepari ovăz cu suc de portocale
Dacă vrei să mănânci exact ca Gwyneth Paltrow, poți urma rețeta ei de „Almond Orange Overnight Oats” (Ovăz cu migdale și portocale) din cartea sa de bucate din 2016, It’s All Easy.
Dar trucul ei poate fi aplicat la orice rețetă de ovăz care este lăsat la înmuiat peste noapte, iar procesul este extrem de simplu:
Adaugă o lingură de suc de portocale (Gwyneth preferă sucul proaspăt stors) atunci când combini ingredientele lichide pentru ovăzul peste noapte.
Amestecă bine, apoi lasă compoziția la frigider peste noapte. Dimineața, savurează acest preparat proaspăt și aromat, fie acasă, fie la birou.
Iată și o rețetă pentru acest mic dejun:
Ingrediente:
- 1 cană de fulgi de ovăz (am folosit ovăz clasic/laminat)
- ¾ cană suc de portocale
- ¼ cană lapte sau lapte de migdale (sau jumătate iaurt, jumătate lapte)
- 1 lingură migdale feliate sau mărunțite (+ câteva în plus pentru decor)
- 1 lingură fulgi de cocos
- 1 lingură merișoare uscate (+ câteva în plus pentru decor)
Mod de preparare:
- Cu o seară înainte, amestecă ovăzul cu sucul de portocale. Acoperă și lasă la frigider peste noapte.
- Dimineața, adaugă laptele/laptele de migdale sau amestecul de lapte și iaurt, migdalele, fulgii de cocos și merișoarele uscate.
- Amestecă bine, presară deasupra câteva migdale și merișoare suplimentare și savurează!