Cum reușesc restaurantele să transforme salata Caesar într-un deliciu pe care nu-l poți replica acasă / Tehnica secretă folosită de bucătari pentru un gust memorabil

sursa foto: Unsplash sursa foto: Unsplash

Te întrebi de ce salatele, cum ar fi Caesar, au un gust nemaipomenit la restaurant și acasă nu? Aproape toate persoanele cărora le place acest preparat au dilema asta, indiferent cât de pricepute sunt în bucătărie. În cazul unor rețete simple, precum salata Caesar, întrebarea devine și mai enervantă, notează Tastingtable.

De ce salata Caesar are un gust mult mai bun la restaurante

Unul dintre principalele motive este că restaurantele folosesc ingrediente mai proaspete și de calitate superioară. De asemenea, niciun dressing cumpărat din magazin nu se compară cu unul proaspăt preparat. Totuși, chiar și atunci când îți permiți ingrediente bune și le prepari cu grijă acasă, gustul final nu va fi la fel de rafinat ca la restaurant.

Jasper J. Mirabile Jr., bucătar și proprietar de restaurant, susține că esența unei salate Caesar stă în faptul că aceasta este preparată pe loc, chiar la masă, și amestecată cu mâna cu un sos Worcestershire pentru un plus de aromă, în locul muștarului. Pe lângă procesul manual, tehnica specifică de preparare joacă un rol crucial.

„Totul se bazează pe castronul din lemn condimentat și pe abilitatea de a zdrobi usturoiul și anșoa într-o pastă perfectă”, spune Mirabile.

Secretul constă în piureul de usturoi și anșoa

Potrivit lui Jasper Mirabile, salata Caesar tradițională este condimentată doar cu parmezan, ulei de măsline, suc de lămâie, ou și sos Worcestershire, fără muștar. Dar ce face ca prepararea manuală să fie mai gustoasă? Secretul constă în piureul de usturoi și anșoa. Pasarea celor două ingrediente înseamnă mai multă aromă decât alte metode, precum felierea sau amestecarea. Procesul de zdrobire distruge complet celulele alimentelor, eliberând toți compușii și aromele naturale! Rezultatul este un gust intens.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Rețeta originală de salată caesar, creată de Caesar Cardini în anii 1920, nu conținea muștar, însă Mirabile nu este împotriva utilizării acestuia: „Prefer să pun muștar de Dijon pentru a ajuta oul să emulsioneze dressingul”. De asemenea, folosirea unui mojar creează o emulsie mai cremoasă decât instrumentele moderne, precum robotul de bucătărie.

Așadar, deși mulți cred că restaurantele folosesc echipamente sofisticate, uneori tehnicile tradiționale și simple fac diferența. Vestea bună este că, acum că știi aceste detalii, poți aplica sfaturile lui chef Jasper J. Mirabile Jr. pentru a obține o salată Caesar delicioasă chiar la tine acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *