Acest desert este exact ceea ce sugerează și numele: o combinație între tradiționalele pancakes, clătitele americane, și cookies, fursecurile tipice cu mult unt. Motiv principal pentru care americanii adoră desertul PanCookies este faptul că sunt foarte ușor și rapid de preparat. Pot reuși chiar și cei mai neîndemânatici în ale bucătăriei. Iar în această perioadă, reprezintă pretextul ideal pentru momentele family time: părinții îi pregătesc împreună cu copiii pentru zilele Carnavalului, care are loc de regulă în a doua jumătate a lunii februarie.
Firește, există multe rețete în circulație, cu un număr practic infinit de variante. La fel cum există și multe versiuni de pancakes, de la care PanCookies își au originea. Sau de cookies. Varianta de mai jos este una foarte ușor de făcut și foarte rapid. Un desert gata în doar 5-10 minute, plus timpul de coacere. Se gătesc precum niște pancakes, în tigaie, dar mai mici. Însă vor avea o textură asemănătoare mai mult cu un fursec. Un fel de biscuiți făcuți în tigaie, nu la cuptor.
Ingrediente pentru o tavă de PanCookies
250 g făină
300 ml lapte de migdale sau obișnuit
70 g zahăr
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
50 g unt
50 g ricotta
2 albușuri de ou
opțional, ciocolată mărunțită
Procedeu
Pregătim întâi toate ingredientele, pentru a le avea la dispoziție, metodă valabilă în general dar cu atât mai mult în patiserie.
Începem prin a bate albușurile spumă într-un vas mai înalt, cu un mixer. Într-un alt bol, amestecăm zahărul cu untul topit și laptele.
Peste ele adăugăm făina și brânza ricotta, în această ordine exactă. Eventual, și bucățelele de ciocolată. Ulterior, peste întreaga compoziție adăugăm albușurile spumă, amestecând de jos în sus cu mare atenție și foarte delicat. Procedăm așa pentru ca ele să nu piardă aerul pe care l-au înglobat.
Într-o tigaie antiaderentă unsă cu unt sau ulei turnăm aluatul formând mici discuri. De preferință, mai mici decât pancakes tradiționale. Se coc în serii de câteva, câte încap în tigaie. Trebuie ținute pe o parte până se rumenesc puțin, apoi întoarse și coapte și pe partea opusă.
La final se pudrează cu zahăr pudră și se servesc de preferință imediat ce sunt gata, nu reci.
Se poate încerca și turnând toată sau mai multă compoziție în tigaie, ca și cum ar fi o tartă, de grosimea unui deget.