Asemănător cu rösti de cartofi și hash browns, aceste frittelli reprezintă o bază excelentă pentru toppingurile preferate la brunch sau la micul dejun. Am optat pentru ouă prăjite și avocado, după cum recomandă bbcgoodfood.
Avem nevoie de:
- 800g (3-4 bucăți mari) cartofi, curățați de coajă
- 1 ceapă
- 3 linguri de făină simplă
- 2 ouă, bătute ușor
- 3 linguri de ulei vegetal
- 4 linguri de smântână
- 1 avocado copt, tăiat felii subțiri
- 4 ouă prăjite
- 4 cepe verzi, tăiate fin
- Sare, condimente, după gust
Cum procedăm:
Pasul 1
Radeți cartofii și ceapa pe răzătoare mare. Împachetați-le într-un prosop curat și stoarceți cât mai mult lichid posibil. Transferați-le într-un bol mare și amestecați cu făina și o cantitate generoasă de condimente. Adăugați ouăle și amestecați.
Pasul 2
Încingeți puțin ulei într-o tigaie mare, antiaderentă. Folosiți 2-3 linguri de amestec pentru fiecare chiftea și puneți-le în tigaie, gătindu-le 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu-mare. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce. Transferați-le pe un platou tapetat cu hârtie de bucătărie și continuați cu restul de ulei și amestec (este mai bine să le gătiți pe rând pentru a nu aglomera tigaia).
Pasul 3
Serviți câte 3 chiftele de persoană, fiecare fiind acoperite cu smântână, avocado și un ou prăjit. Presărați ceapă verde deasupra.