Știai că poți pune în bagajul avionului un curcan întreg? Singura condiție este ca acesta să fie ambalat corespunzător / Tigăile grele din fontă nu sunt permise în cabină / Alte reguli pentru călătorii aviatice

avion, zbor, ziua recunoștinței, preparate Sursa foto: Pexels

Călătoriile cu avionul implică adesea și dileme legate de ce alimente poți transporta în siguranță și ce restricții impun regulile de securitate. Lisa Farbstein, purtător de cuvânt al Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA) din SUA, a oferit câteva clarificări utile despre ce este permis și cum să îți pregătești bagajele pentru a evita problemele la controlul de securitate, conform publicației Eater.

Ce este permis în bagajul de mână și ce trebuie verificat?

Liniile directoare TSA stipulează că lichidele, gelurile, aerosolii și cremele pot fi transportate în avion doar în recipiente de maximum 100 ml, plasate într-o pungă de plastic de un litru. Astfel, preparatele precum sosurile sau deserturile care conțin creme trebuie să fie bine ambalate sau transportate în bagajul de cală.

De exemplu, un curcan întreg sau alte preparate solide pot fi transportate în bagajele verificate, dar trebuie împachetate corespunzător pentru a respecta normele de siguranță alimentară și pentru a evita deteriorarea.

Carnea de curcan poate fi bună pentru slăbit
Foto: Dreamstime

Sfaturi pentru a trece mai repede de controlul de securitate

Pentru a minimiza timpul petrecut la linia de control, Farbstein recomandă scoaterea alimentelor din bagaj și plasarea acestora direct în coșul care trece prin aparatul cu raze X. De asemenea, o pungă de plastic pentru a tapeta fundul coșului poate ajuta la menținerea igienei.

Un alt aspect important este utilizarea pachetelor de gheață complet înghețate pentru alimentele care necesită refrigerare, astfel încât acestea să rămână în stare bună pe durata transportului. „Chiar și în bagajele înregistrate, produsele alimentare pot declanșa alarme și, când agentul le verifică, pot fi râncede dacă nu sunt păstrate la temperaturi adecvate”, subliniază Farbstein.

Ustensile de gătit: ce este permis și ce nu

Dacă trebuie să transporți ustensile de gătit, este bine de știut că vasele de copt și tigăile antiaderente sunt permise în avion, însă tigăile grele din fontă nu sunt acceptate în bagajul de mână. „Tigăile din fontă pot deveni un potențial pericol, așa că trebuie împachetate în bagajul de cală”, explică Farbstein.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *