Continental, american sau buffet? Cele trei mari tipuri de mic dejun de hotel, pentru toate gusturile și obiceiurile

mic dejun mic dejun la hotel mic dejun continental mic dejun englezesc mic dejun american mic dejun buffet foto: freepik.com

Oricine a stat măcar o noapte într-un hotel respectabil a rămas cu experiența micului dejun, unul dintre cele mai importante servicii oferite de unitățile de cazare. Dintr-un motiv foarte simplu. Spre deosebire de o cafea sau un cappuccino băut pe fugă acasă sau în drum spre serviciu, vacanța transformă micul dejun într-o masă specială. Un adevărat moment de relaxare pentru a începe ziua în mod plăcut. Tocmai din acest motiv, micul dejun reprezintă o carte de vizită importantă pentru fiecare hotel, iar oferirea unui serviciu adecvat poate fi un avantaj competitiv față de concurență.

Totuși, trebuie să avem în vedere că obiceiurile alimentare variază foarte mult de la o țară la alta. Pentru a mulțumi pe toată lumea, industria hotelieră a elaborat treiu tipuri de mic dejun.

Micul dejun continental

Cel mai răspândit tip de mic dejun în Italia, Franța și toate țările mediteraneene, este micul dejun continental. Este servit de obicei în restaurant  sau în camere,  la comandă, pe tavă sau pe un cărucior. Caracteristica principală este aceea că oferă doar preparate dulci.

Regăsim le lista de propuneri cafea, lapte, ceai, cappuccino sau iaurt, însoțite de cereale, fructe proaspete, sucuri, biscuiți, pâine, pâine prăjită, gem, miere. Dar și nelipsitul croissant, simbolul micului dejun continental.

De băut, de regulă oferta este formată din cafea, cappuccino, cafea cu lapte, cafea de orz, lapte, ceai, ciocolată caldă, sucuri de fructe și sucuri fresh.

Micul dejun  american

A doua tipologie, micul dejun englezesc sau american. Foarte răspândit în lumea anglo-saxonă,  combină anumite preparate tipice micului dejun englezesc cu alimente specifice micului dejun continental.

Astfel, găsim o selecție variată de ouă pregătite în diferite moduri: scrambled eggs / ouă jumări, ouă fierte tari, moi, ochiuri, poșate sau clasicele omlete. Toate, însoțite de bacon crocant. În plus, micul dejun englezesc include și o varietate de mezeluri și brânzeturi, carne rece, dar și pește. Ultimul detaliu: aranjamentul mesei și serviciul sunt aceleași ca la micul dejun continental, fie în sala de restaurant, fie în camere.

Oferta de bău teste ceva mai redusă decât în universul mediteranean: cafea, ceai, lapte, sucuri de fructe.

Micul dejun tip bufet

A treia tipologie, micul dejun de tip bufet: nu este neapărat diferit ca tip de preparate, cât în modul de servire. Preparatele oferite sunt în esență similare cu cele ale micului dejun englezesc, însă se mai nou se regăsesc și preparate dulci de patiserie. Dar nu mai sunt servite clienților la masă, ci în sistem bufet.

Practic, în fiecare dimineață este amenajată o masă mare în centru sau într-o parte, unde clienții se servesc singuri, iar personalul sălii are două sarcini principale: să pregătească băuturile calde și să mențină la temperatura potrivită preparatele, untul și sucurile de fructe.

Ca ofertă de băuturi, este și ea la fel de variată și include băuturile specifice ambelor tipuri de mic dejun.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *