7 greșeli, la micul dejun, care îți pot sabota cura de slăbire/ Cine fuge de proteine, mănâncă dulciuri dis de dimineață sau bea cafeaua pe stomacul gol s-ar putea să ajungă chiar să se îngrașe, în loc să piardă în greutate

mic dejunBUN Sursa foto: Pexels

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, mai ales atunci când încerci să slăbești. Așadar, asigură-te că respecți toate regulile unei diete sănătoase și, potrivit healthshots.com, nu faci aceste 7 greșeli comune, la micul dejun, altfel, s-ar putea să ajungi să te îngrași.

Nu exclude proteinele

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face la micul dejun este să excludeți proteinele. Acestea sunt esențiale pentru întreținerea mușchilor, vă mențin sătul mai mult timp și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Când luați un mic dejun fără proteine s-ar putea să simțiți foame la scurt timp după ce ați mâncat, iar acest lucru, cel mai probabil, va duce la gustări nesănătoase, mai târziu, în cursul zilei. Pentru a evita această greșeală, includeți în micul dejun alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, iaurtul grecesc sau brânza de vaci. De asemenea, puteți încerca un smoothie de proteine ​​cu spanac.

Nu mai bea cafea pe stomacul gol

În timp ce mulți oameni adoră să își înceapă ziua cu o cafea, consumul acesteia pe stomacul gol poate duce la disconfort digestiv și la creșterea nivelului de cortizol, ceea ce poate promova depozitarea grăsimilor. În loc să bei doar cafea, mai bine combin-o cu un mic dejun mic care include proteine ​​și grăsimi sănătoase, cum ar fi pâine prăjită cu avocado sau fulgi de ovăz cu iaurt.

Un mic dejun cu zahăr îți crește glicemia și induce oboseală

Multe opțiuni de mic dejun sunt pline de zahăr, care vă poate crește glicemia și vă poate induce oboseală și chiar foame.

Alimente precum cerealele cu zahăr, produsele de patiserie și iaurtul aromat pot avea un gust delicios, dar vă pot afecta eforturile de scădere în greutate. În loc de cereale cu zahăr, alege-le pe cele cu mai puțin de 5 grame de zahăr per porție sau bucură-te de fulgi de ovăz cu fructe proaspete și un strop de scorțișoară. Iaurtul grecesc neîndulcit, cu fructe de pădure și nuci, este o altă opțiune de mic dejun sănătos. De asemenea,  puteți încerca un smoothie făcut cu spanac, avocado și lapte de migdale neîndulcit.

Dacă nu mănânci suficiente fibre vei simți foame permanent

Fibrele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată, ajutându-vă să vă simțiți sătui. Lipsa de fibre poate duce la creșterea foamei și a poftelor, ceea ce vă poate împinge să mâncați în exces, mai târziu, în cursul zilei. Pentru a începe dimineața cu alimente bogate în fibre, putem consuma cereale integrale, cum ar fi pâine prăjită sau fulgi de ovăz, alături de fructe, precum fructe de pădure sau mere, și include legume precum spanacul sau kale în smoothie-uri sau omlete.

De ce nu e bine să bei doar cafea sau suc la micul dejun?

Mulți oameni aleg să bea suc sau cafea la micul dejun, considerând că este o opțiune rapidă. Totuși, acestor băuturi le lipsesc nutrienții și proteinele esențiale de care organismul tău are nevoie pentru pierderea în greutate. În loc de suc, optează pentru fructe întregi, care oferă fibre și nutrienți. De asemenea, puteți face un smoothie care include fructe, legume și proteine ​​sau puteți asocia cafeaua cu o masă hrănitoare, pentru a avea un mic dejun mai echilibrat.

Micul dejun prea copios vă perturbă metabolismul

În timp ce micul dejun ar trebui să fie satisfăcător, supraîncărcarea farfurii poate duce la o senzație de lentoare și la un aport inutil de calorii. Mesele copioase pot, de asemenea, să vă perturbe metabolismul și să contribuie la creșterea în greutate, în loc de pierdere. Pentru a evita acest lucru, se poate opta pentru un mic dejun echilibrat care să includă proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Folosiți farfurii mai mici pentru a controla dimensiunea porțiilor și ascultați-vă corpul – mâncați până când sunteți mulțumit, nu până când vă simțiți plini.

Iei târziu micul dejun sau chiar sari peste el?

Orice masă, dar în special micul dejun, joacă un rol important în pierderea în greutate. Programarea micului dejun prea târziu sau faptul că sari  peste el poate perturba rata metabolismului și poate duce la supraalimentare, mai târziu, în cursul zilei. Pentru a avea o dietă sănătoasă, micul dejun trebuie programat într-o oră de la trezire. Cine își începe ziua foarte devreme și are puțin timp dimineața își poate pregăti micul dejun de seara,  iar dimineața îl poate doar încălzi sau adăuga ceva în timp ce pregătește cafeaua.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *