Cinci greșeli pe care le faci în bucătărie, când folosești condimentele din cămară/Motivul pentru care nu ar trebui să apropii flaconul cu condimente de oala care fierbe

Greșeli pe care le faci când folosești condimentele Foto: Freepik

Condimentele sunt folosite în bucătărie de mii de ani și sunt cele care pot face diferența între o mâncare gustoasă și una fadă. Sare, piper, boia, sunt cele mai folosite în bucătăria românească, dar mai sunt utilizate și altele precum cuișoare, scorțișoară, oregano sau șofran, arată ABC.

Păstrarea condimentelor în borcane de sticlă este cea mai sănătoasă, dar uneori le păstrăm în ambalajul de hârtie în care le-am cumpărat.

Juliana Perpén în cartea explică în cartea sa „El sabor de las especias” care sunt cele mai frecvente cinci greșeli pe care le facem în bucătărie, atunci când folosim condimentele.

Cele mai frecvente greșeli, atunci când folosim condimente

  1. Apropiați borcanul sau plicul cu condimente de tigaia sau oala în care gătiți. Dacă faceți asta, este foarte probabil să se aburească și să devină umede. Când urmează să le adăugați, folosiți o lingură pentru a le pune în mâncare.
  2. Le păstrați la vedere, în borcane transparente. Este important să le feriți de lumină, căldură și umiditatea menționată mai sus.
  3. Cumpărați o cantitate mai mare și le folosiți ani de zile. „Mirodeniile expiră, dar nu fac acest lucru la fel de evident ca fructele, pâinea sau peștele, mai degrabă își pierd aroma sau pot deveni râncede sau uscate și își pierd toate uleiurile esențiale, care sunt de obicei foarte volatile”, explică Perpén în cartea sa.
  4. Nu adaptați cantitatea de condimente folosite într-un fel de mâncare. Trebuie adaptat la numărul de oaspeți pentru care este gătit.
  5. Le păstrați în borcane care nu sunt etanșe. „Borcanele pot fi din sticlă, metal sau plastic, dar trebuie să se etanșeze bine”, subliniază Perpén.

Condimentele pot face rețetele de zi cu zi și mai interesante, motiv pentru care necesită atenția noastră.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *